Cookies!!! (sense mantega)

Cookies, sense mantega!!! Ideal pels menuts!

Les cookies són galetes de xocolata típicament americanes. Només us destaco que la seva particularitat està en què els trossets de xocolata no es desfan sinó que es mantenen visibles i això les fa diferents de la resta de galetes.
Només un apunt sobre la meva recepta: no l’he fet amb mantega, l’he fet amb oli de gira-sol, això fa que siguin molt menys greixoses i que siguin més indicades per exemple pels nens.

Desitjo que les gaudiu!

Ingredients

  • 75 gr. de sucre moreno
  • 75 gr. de sucre moreno
  • 75 gr. de sucre blanc
  • 75 ml d’oli de gira-sol
  • 1 ou gran batut
  • 125 gr. de farina
  • 1 culleradeta de té d’essència de vainilla
  • 1 culleradeta de té de llevat químic (tipus Royal)
  • 1/2 culleradeta de té de bicarbonat
  • 75 gr. de xocolata negra toscament trencada o xips de xocolata
  • 75 gr. de nous toscament trencades

Som-hi!


Barregem els dos sucres i l’oli.

Hi afegim l’ou i remenem de nou.

Hi afegim la farina i remenem per integrar bé.
Quan tinguem la massa lligada com a la foto hi afegim la xocolata (jo he utilitzat les xips de xocolata de Mercadona) i les nous picades.

Amb una cullereta agafem boletes de massa i les col·loquem a sobre de paper de forn en una safata. Amb la mateixa cullera les premem una mica perquè quedin més planes.

Posem la safata al forn durant uns 15 minuts o fins que tinguin les vores una mica torrades. Penseu que un cop fora del forn s’endureixen.

Les traiem del forn i les deixem refredar sobre una reixa.

I llestos, ja podeu gaudir d’aquestes delicioses galetes. A mi m’agraden una mica tèbies…
Per tal que us durin uns quants dies les podeu guardar en un pot hermètic, de llauna per exemple.

Bon profit!

Eva Cuinera 
www.youtube.com/evacuinera

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *