Farem panellets

FAREM PANELLETS!

Encara que meteorològicament no ho sembli (quin temps més boig oi?) tenim a tocar la castanyada!! Temps de menjar castanyes, moniatos i panellets! I una bona manera de preparar-la és elaborant en família els panellets! Tenim una recepta infal·lible, la de la gran Carme Ruscalleda! Ja veureu que no és gens difícil i als menuts els hi encanta donar forma i preparar els panellets! Nosaltres hem preparat els de pinyons (són els que més ens agraden! Però us poso també la recepta per fer-ne d’altres).
O sigui mans a la feina (i ben netes!), davantals i moltes ganes de passar-nos-ho bé!!!

Per començar, els ingredients per la massa dels panellets:

  • 500 g. d’ametlla en pols
  • 350 g. de sucre
  • 150 g. d’aigua mineral
  • 1 clara d’ou

Per arrebossar-los i pintar-los:

  • 200 g. de pinyons
  • 200 g. de granet d’ametlla
  • 200 g. de coco ratllat
  • 2 rovells d’ou

La preparació de la massa mare:

  1. Mesclar dins una cassola prou ample el sucre i l’aigua, arrencar el bull per fer-ne un xarop.
  2. Abocar-hi les ametlles en pols sense parar de remenar contínuament fins a obtenir una pasta lligada que es desprèn de les parets (uns dos minuts).
  3. Apartar del foc i deixar refredar. Incorporar a la mescla la clara d’ou sense muntar, remenant bé.
  4. Deixar refredar durant dues hores la pasta a la nevera (va molt bé preparar-la a la vigília).

La preparació i la cocció dels panellets (aquí és on els menuts poden ajudar-nos o fer-los ells mateixos):

  1. Dividir la massa en tantes parts com tipus de panellets volem fer.

Pels de PINYONS:

  1. Formar petites boles rodones i regulars i arrebossar-les amb els pinyons. La massa és prou enganxosa per retenir els pinyons ben enganxats.
  2. Col·locar-los en una safata de forn amb un paper sulforitzat (o silpad) i els pintem amb els rovells d’ou mesclat amb 6 gotes d’aigua.
  3. Fornejar a 200ºC, pocs minuts (uns 6 minuts), només el temps de daurar els pinyons amb un color daurat i deixar l’interior ben tendre.

Pels de AMETLLA:

  1. Seguir el mateix procediment que els de pinyons però si ho volem poder canviar-li’s la forma fent-los allargats (com si fossin croquetes).
  2. Els enfornarem a 200 ºC uns 5 minuts, fins que s’hagin enrossit.

Pels de COCO:

  1. L’última part de massa l’amassem amb el coco ratllat i formem boles ovalades.
  2. Els enfornarem a 200 ºC uns 4 minuts, fins que s’hagin enrossit.

Altres propostes:

Arrebossats d’avellanes, barrejant la massa amb cafè soluble, de xocolata… Imaginació al poder!

Gaudiu de la castanyada Menuts!! Ja veureu quin panellets més bons us hauran quedat!! 😀

Nuni (cuinetes.bloks.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *