Frankspaghetti!!!

FRANKSPAGHETTI!!!

Que especials són els divendres! No trobeu? Petits i grans esperem el cap de setmana en candeletes i al divendres ja el tenim a tocar! A part d’aquest motiu (prou poderós!) els divendres també són especials a casa perquè és el dia de “barra lliure”. M’explico, el dinar de divendres és l’únic que poden escollir els nens. Per tant aquest dia el tenen reservat perquè puguin escollir aquell plat que més els agradi! Amb dues úniques condicions! No podem repetir dues setmanes seguides el mateix plat (no cal menjar macarrons a la bolonyesa cada divendres)! I entre els germans s’han de posar d’acord per decidir quin serà el menú (que vagin guanyant dots de negociació que els hi farà falta en aquest món que vivim! 😉 ).

El plat d’aquest divendres ha estat un clàssic a cal’s Cuinetes i també una bona manera de tenir entretinguda la canalla a la cuina! Us presentem els Frankspaghetti!!

Què necessitem per fer els FRANKSPAGHETTI?

Doncs en primer lloc uns nens (un, dos, tres, … els nens que vulguem!) disposats a fer de petits Mindundis i amb les mans ben netes!!


Ingredients:

  • Spaghetti del núm. 5 (o una mica més finets)
  • 4 frankfurts (1 per persona)
  • La salsa que més ens hi agradi! Li queda molt bé la salsa de tomàquet fregit (en el nostre cas avui és un sofregit de ceba i tomàquet, triturat)

Elaboració:

  1. Tallem els frankfurts a rondanxes d’uns 2 cm.
  2. Agafem 5 spaghetti per cada rodanxa de frankfurts i els enfilem amb compte.
  3. Un cop llestos els coem en una olla amb abundant aigua salada bullint, durant els minuts que ens recomana el fabricant (uns 8 minuts).
  4. Una persona gran que retiri l’olla del foc i coli els frankspaghetti! A continuació els serviu en plats i els salsagem amb el sofregit triturat (o la salsa de tomàquet, o un raig d’oli… el que més ens hi agradi!).
  5. Afegim formatge ratllat pel damunt i llest!!

Opcionalment podem passar els frankspaghtti ja cuits per la paella amb un raig d’oli per enrossir el frankfurt. Per la salsa de tomàquet i ceba (millor que la faci un adult perquè esquitxa que dóna gust!): Piquem i sofregim a foc mitjà una ceba de Figueres. Un cop cuita afegim un quart de quilo de tomàquet triturat, un polsim de sal, sucre i pebre negre. Ho deixem fent xup xup fins que el tomàquet sigui cuit. Fora del foc triturem la salsa (veureu que queda una salsa ataronjada!). Aquesta és la salsa que utilitzem per fer pasta ràpida, ous al plat, arròs a la cubana… una gran salsa de rebost!

Bon profit!!!! 🙂

Nuni (cuinetes.bloks.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *