PASTÍS FRED DE TONYINA I SALMÓ

Ara que comença a fer caloreta i que l’estiu sembla que comenci a treure el nas, ja ens comencen a venir de gust plats freds. Un dels que més agraden a casa és el pastís fred de salmó i tonyina! A part és un pastís ben fàcil de fer, ràpid, bo i “resultón” si mai l’hem de portar convidats a casa d’algú. I el més important, com sempre el podreu fer vosaltres solets amb una mica d’ajuda dels pares.

INGREDIENTS:

  • Pa de motlle sense corna (especial per pastissos freds)
  • 200 g de llenques de Salmó fumat
  • 2 llaunes de tonyina en oli d’oliva
  • Maionesa
  • 2 Ous durs
  • Enciam
  • Salsa rosa
  • Llagostins cuits
  • Tomàquets Cherry
  • Olives farcides

ELABORACIÓ:

  1. Preparem els farcits: Piquem les olives farcides i en un bol les barregem amb la tonyina esmicolada i la maionesa. Ho remenem ben remenat fins aconseguir una pasta untable.
  2. En un altre bol posem l’enciam picat, els llagostins cuits pelats i també picats i la salsa rosa. Remenem i mesclem bé tots els ingredients.
  3. Muntem el pastís: En una safata disposem la primera capa de pa de motlle sense corna (podem fer el pastís tant llarg com vulguem afegint una llesca al costat de l’altra creant una base). Si ho volem podem fer-hi un llit d’enciam picat, o ou filat, perquè ens quedi més decoratiu.
  4. Damunt la primera capa hi posem una capa fineta de maionesa. Damunt posem làmines finetes d’ou dur de tal manera que ens quedi una capa uniforme i recta.
  5. Tapem amb una segona capa de pa i damunt el farcit de tonyina, olives farcides i maionesa.
  6. Seguim posant la tercera capa de pa de motlle en la que damunt hi posarem una capa del farcit d’enciam, llagostins i salsa rosa. Tapem amb la quarta capa de pa que untarem amb maionesa i cobrirem tot el pastís amb les llenques de salmó fumat.
  7. Per decorar tenim un munt d’opcions. La que us presentem avui és partint uns tomàquets Cherry, unes olives farcides i uns llagostins cuits pelats posats en filera damunt del salmó fumat.

També podríem posar-hi cogombrets, ou filat, caviar, … imaginació al poder!

Nuni (cuinetes.bloks.cat)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *