ANEM DE PÍCNIC?

Organitzar una excursió a la muntanya és molt divertit i menjar de pícnic té molts avantatges: és econòmic i ens permet realitzar un menú saludable i lleuger a mida de les nostres preferències.


A més, sortir a passejar per la natura ens ajuda a desconnectar de l’estrès diari i de les preocupacions. També podem aprofitar per fer una mica d’exercici de forma divertida passejant, collint pedres, flors, pals, jugant a pilota, anar en bici… I amb els nens és ideal, quan es cansen d’estar asseguts menjant, es poden aixecar i jugar lliurement.

Per preparar un pícnic no necessitem moltes coses. Però sí que hi ha uns elements bàsics que us ajudaran: cistell, nevera, manta i utensilis bàsics. I per què el dia sigui perfecte, no us oblideu protegir-vos del sol.

Podeu seguir aquestes tres pautes per preparar un bon pícnic saludable:

  • Preparar menjar variat i saludable
    • Amanides, de pasta, d’arròs, de llegums, quinoa, mill, enciams variats…
    • Entrepans, quiches o empanades són opcions molt bones i es poden preparar de moltes coses diferents
    • I de postres, fruita, ja tallada i neta que ens la puguem menjar amb els dits, uns fruits secs…
  • Triar aliments que es conservin bé
    • Per evitar qualsevol risc, sempre hem de portar-los en carmanyoles, nevera portàtil, termos…
    • Les salses i vinagretes, les hem de portar per separat, per què no es facin malbé i les barrejarem just en el moment de menjar
  • Portar begudes saludables
    • Són bones opcions, l’aigua, la llimonada i sucs de fruita casolans, el gaspatxo, begudes vegetals…
    • És bo evitar l’excés de sucres ja que en lloc d’hidratar-nos les begudes ensucrades ens fan venir més set.

Per el pícnic d’avui us proposem unes croquetes d’arròs.

Ingredients:

  • 250g d’arròs
  • 15 nous pelades
  • 15 olives verdes sense pinyol
  • 3 branques de julivert
  • 4 palets de surimi
  • 1 ou dur
  • Farina, ou i farina de pa per arrebossar
  • Sal

Som-hi!

  • Coem l’arròs en una olla amb abundant aigua amb sal, uns 18-20 minuts.
  • L’hem d’anar remenant perquè deixi anar el midó i així serà més enganxós i serà més fàcil formar les croquetes.
  • Piquem les nous i el julivert, tallem les olives petites i hi afegim la meitat de l’arròs.
  • Tallem el surimi i l’ou d’ur ben petit i ho barregem amb l’altre meitat de l’arròs.
  • Fem boletes amb l’arròs amb nous i olives i donem forma de croqueta a l’arròs amb ou i surimi, així les podreu diferenciar quan estiguin cuites.
  • Escalfem el forn amb ventilador a 220ºC (si teniu un forn sense ventilador, no passa res, simplement tardaran una mica més a agafar color).
  • Passem les boletes i croquetes per farina blanca, ou batut amb un pessic de sal i el pa rallat, les posem en una safata de forn folrada amb paper sulfuritzat i les posem al forn, 15-20 minuts per un costat i 10-15 minuts per l’altre, fins que agafin una mica de color.

Els ingredients amb què barregem l’arròs són opcionals, la imaginació és poder i els nens en tenen molta, deixeu que triïn ells amb què les volen farcir (formatge, pernil dolç, verdures saltejades, gambes, tonyina, fruits secs…) 

Anna Casals Xef

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *