(a)phònica 2017

QUÈ? Festival de la Veu de Banyoles
ON? Diversos espais (Banyoles)
QUAN? Del 30 de juny al 2 de juliol de 2017
PER A QUI? Per a menuts (a)phònics
PREU *Consulteu els espectacles
COM ANAR-HI? Mira-ho
+INFO aphonica.banyoles.cat

Arriba la catorzena edició d’(a)phònica, el Festival de la Veu de Banyoles, amb diversos espectacles de caràcter familiar com Aqueles (dissabte 1 de juliol a les 19:30 h a la plaça del teatre), 2princesesbarbudes (diumenge 2 de juliol a les 11 h a La Muralla), Cocanha (diumenge 2 de juliol a les 19 h) juntament amb diverses activitats paral·leles com el taller de personatges il·lustres de Banyoles en el qual els nens i nenes (d’entre 5 i 10 anys aproximadament) poden anar a fer el cartell amb segells de les il·lustracions, o bé l’activitat que organiza cabosanroque “Ursonate Karaoke” i l’exposició de Banyoles il·lustrada a on es mostren lels elements i personatges que han il·lustrat enguany el Festival com també l’actuació del Cor de Teatre del dissabte 1 de juliol a les 19:30 h.

Què han pensat pels menuts…

2princesesbarbudes

Diumenge 2 juliol | 11 h | Juanola La Muralla | Gratuït

Quan l’Helena Casas (músic de Pomada, Conxita, Angelina i Els Moderns i il·lustradora) i en Marc Marcé (músic i tècnic de so) treballen plegats són 2princesesbarbudes. Una proposta de música familiar que ja ha passat per la Mostra d’Igualada, el Mercat de Música Viva de Vic i la Fira Mediterrània de Manresa, entre d’altres.

A Banyoles presentaran les cançons del disc Sempre de vacances (autoeditat, 2015), onze composicions pròpies que parlen de les orenetes: com fan el niu, què mengen, la seva criança, els viatges, el vestuari, el cant i els seus somnis. A l’escenari hi trobareu quatre orenetes barbudes que es retroben després de la migració per fer un concert amb instruments de joguina i ritmes pop. Veniu a fer un vol(t)!


Aqueles

Dissabte 1 juliol | 19:30 h | Plaça del Teatre | Gratuït

La passió per les cançons tradicionals ha estat el fil que ha unit els tres membres d’Aqueles. Especialment, la devoció per les cançons llenguadocianes del període d’entreguerres: una època passada però no tan llunyana, amb un repertori amplíssim però força desconegut en l’actualitat.

El seu espectacle és una postal musical que ens arriba des del País d’Oc del passat, amb vestits de diumenge i barret de plat i de palla. Però amb un nou vernís musical per a una banda sonora a cappella que parla de la vida, de l’amor, del vi i de la vinya, de les passejades en bicicleta… i també dels diners mal guanyats i de la guerra de les Amèriques.


Cocanha

Diumenge 2 juliol | 19 h | Plaça del Teatre | Gratuït

El patrimoni musical occità és ric i divers. En són bona mostra les seves polifonies vocals, que dibuixen històries sovint íntimament lligades a la gent que vivia, treballava i conversava a l’aire lliure. Cocanha està formada per tres veus femenines que, tenint Tolosa com a punt de trobada i la llengua occitana com a terreny de joc vocal, fan sonar els repertoris pirinencs, gascons i llenguadocians.

Acompanyades de tambors de cordes i percussions corporals, evoquen un so natural, generós i sincer. Una girls band occitana per a un concert que es balla, o un ball que s’escolta, ple d’elegància, humor i caràcter.

 

>>> Consulteu tota la programació aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *