(a)phònica 2018

QUÈ? 15é Festival de la Veu de Banyoles
ON? Diversos espais (Banyoles)
QUAN? Del 13 al 17 de juny de 2018
PER A QUI? Per a menuts (a)phònics
PREU Més del 75% de les propostes són gratuïtes i la resta amb preus que van dels 8 als 21 euros (anticipada)
COM ANAR-HI? Mira-ho
+INFO aphonica.banyoles.cat

El Festival de la Veu de Banyoles, (a)phònica, celebra la seva 15a edició del 13 al 17 de juny en diferents espais de la ciutat. En aquesta ocasió, s’han programat més de quaranta actuacions i activitats paral·leles que exploren les possibilitats de la veu. Cançó d’autor, beatbox, pop, coral i òpera són alguns dels estils que hi trobareu aquest any; propostes molt diverses per a tot tipus de públic. Més del 75% de les actuacions són gratuïtes, entre les quals destaquen l’espectacle familiar Reggae per xics de The Penguins (que presentaran Ballant damunt la lluna); el taller per a nens i nenes Un festival d’emocions; el grup vocal suec Sångensemblen Amanda; The Hanfris Quartet (proposta de música barbershop), i Tornaveus (dedicat a la polifonía tradicional catalana). Pel que fa a les de pagament, us recomanem especialment Tenors de la companyia Illuminati (una comèdia operística que es veurà per primera vegada a les comarques gironines); el cantautor italià Vinicio Capossela (que presentarà Canzoni della Cupa); Judit Neddermann (amb el seu últim treball, Nua), i Roger Mas (que presentarà el seu últim treball, Parnàs).

Què hi destaquem pels menuts…

Concert // The Hanfris Quartet

Dissabte 16 juny | 19.30 h | Plaça del Teatre | Gratuït

El barbershop o música de barberia és un estil de cant a cappella molt popular als Estats Units i en països del nord d’Europa com Suècia o el Regne Unit. A casa nostra, aquest estil té un nom propi: The Hanfris Quartet.

Des que van començar l’any 2009 ja han portat la seva proposta en escenaris d’arreu de Catalunya, l’Estat Espanyol, França, Holanda i els Estats Units, entre d’altres. Enguany tornaran al festival per oferir-nos el seu segon disc, On air(autoeditat, 2017), produït per Marc Parrot. Una combinació de cançons d’artistes i compositors com Gato Pérez, The Beatles o Bach, entre d’altres. Noves textures per a cançons de sempre!


Concert // Reggae per xics

Diumenge 17 de juny | 11 h | Juanola La Muralla | Gratuït

Fa sis anys que The Penguins volten pels escenaris amb Reggae per xics. Aquesta banda de deu músics compta amb centenars de concerts a l’esquena, amb una proposta en què música, humor i pedagogia es donen la mà per oferir una experiència inoblidable a totes les edats.Ara presenten Ballant damunt la lluna (Buenritmo Producciones, 2018), una nova aventura que, amb el combustible dels ritmes jamaicans, farà viatjar el públic més enllà de les estrelles. Partint de l’estació espacial “Kingston” i amb l’ajuda del coet RPX-1 visitarem diversos planetes descobrint cançons del repertori tradicional infantil i també composicions pròpies, ritmes i instruments en un viatge interestel·lar ple de música i diversió.

Taller // Un festival d’emocions

12:30 h (5 a 8 anys) i 13 h (9 a 12 anys) | Museu Darder | Gratuït (aforament limitat)

Dibuixa i enganxa les teves emocions. De la mà dels creadors de la imatge gràfica del festival i de la psicòlogaMercè Roigé, els nens i nenes descobriran què senten davant la música i com es poden plasmar (i enganxar!) totes aquestes emocions.

>>> Consulteu tota la programació aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *