Educar fent teatre

Situat a la Casa de Cultura de Girona, el Centre de formació teatral El Galliner és, des de fa 27 anys, el punt de trobada per a tots aquells que volen estudiar teatre a les comarques gironines, que cada cop són més.

Però, que ho fa que algú es posi a estudiar teatre? Per vocació? Per viure emocions intenses? Per lligar!? Les motivacions són moltes i variades però, quan acaba el curs, tots els alumnes en surten amb aprenentatges que van més enllà del teatre. Perquè ser actor, fer teatre, encara que sigui en un nivell molt elemental, fa créixer una sèrie de potencialitats que tots posseïm però que, sovint, no aprofitem del tot.

Perquè actuar:

1.

Ens estimula la imaginació i la creativitat (especialment el pensament lateral) perquè contínuament ens demana que improvisem sobre situacions fictícies d’allò més inesperades. En teatre, la realitat és múltiple i les solucions, infinites.

2.

Fa que ens coneguem millor a nosaltres mateixos. Amb el teatre es treballa constantment l’empatia, que és la capacitat de posar-se a la pell dels altres. És el que fem cada cop que interpretem un personatge i ens preguntem perquè fa el que fa. Què faríem nosaltres en el seu lloc? El mètode socràtic apareix, de sobte.

3.

Impulsa les capacitats expressives i comunicatives i millora les nostres habilitats socials. De retruc, potencia l’autoestima i la seguretat en un mateix. Si ets tímid, fer teatre t’anirà molt bé. I, si no ho ets, també.

4.

En el teatre es treballa molt en equip però, en paral·lel, potencia les capacitats individuals. Cada nen és un geni en alguna cosa si l’ajudem a ser-ho.

I com ho fan?

Fa més de dos mil anys, un savi llatí, Horaci, va descobrir la fórmula magistral per educar: prodesse et delectare (ensenyar divertint). I, si, en el teatre s’ho prenen al peu de la lletra. L’eina per vehicular d’aprenentatge és el joc teatral i les classes són 100% pràctiques. Els nens que aprenen en moviment i cantant tenen nivells de concentració molt més elevats i retenen més i durant més temps.

Sabíeu que, en anglès i francès, fan servir el mateix verb (play, jouer) per actuar i per jugar?

Jugueu?

El Galliner en un cop d’ull…


+ de 800 alumnes, procedents de més de 100 localitats diferents. L’escola de teatre privada més gran de Catalunya.

En actiu des de 1990. Des de llavors ha impartit classes de teatre a + de 35.000 alumnes.

+de 50 cursos programats. Per a totes les edats (a partir de 4 anys).

>>> Matrícules de l’1 al 8 de setembre.

>>> Inici del curs: 12 de setembre.

>>> Informeu-vos a El Galliner.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *