EL NAN CASTELLER

Us volem parlar d’un joc que convida a jugar i a aprendre, a recordar les tradicions catalanes, a desenvolupar tècniques motores, a fomentar la imaginació i la creativitat i a desenvolupar la capacitat de planificació dels menuts. Què us sembla? En voleu saber més…?

El Nan Casteller és un joc de construcció amb peces de fusta natural… Sí… Exacte… com els jocs de construccions amb fustetes de tota la vida, però on l’objectiu és construir Castells com més alts millors.

El joc permet recrear els models reals de castells que existeixen, gràcies al seu disseny original, i ajudar-nos a entendre i aprendre una mica més d’aquesta llarga tradició de forma lúdica i divertida, i que alhora diverteix els menuts de la forma més nostrada. El joc consta de 40 peces que s’encaixen entre elles (37 castellers, un aixecador i un enxaneta). Un joc educatiu, original i divertit!

La construcció de Castells és complexa i moltes vegades difícil d’entendre pels que no hi estan avesats. El “Nan Casteller” trasllada aquesta complexitat al món de la joguina, oferint la possibilitat de recrear models reals de castells i ajudant-nos a entendre, aprendre i estimar una mica més aquesta llarga tradició.

El nan més enllà dels castells…

És un joc produït íntegrament a Catalunya en un centre especial de treball de gent discapacitada, a més, forma part d’un projecte ambiental al voltant de la recuperació dels boscos catalans. El projecte, que el formen 6 dones del camp de Tarragona entre 30 i 40 anys, va rebre el premi empren en femení, de creació d’empreses per a dones, i recentment ha rebut el premi Ibertoy a la millor joguina de l’any en la categoria de construcció, manualitats i ciència.

El Nan Casteller ha assolit un notable èxit des que va aparèixern en el mercat, fa un any i mig, aproximadament. A partir del joc original se n’han fet variants i també s’ha donat la possibilitat a les colles de personalitzar-lo amb el seu color de camisa.

premi Ibertoy - el nan casteller

Els castells més enllà del nan…

Els Castells són Patrimoni Cultural Intangible i estan reconeguts per l’UNESCO des de l’any 2010 i formen part de la identitat i la cultura catalana, transmesa de generació en generació. De fet, dos-cents anys d’història s’amaguen darrera d’aquesta tradició, i ara pertanyen al món.

I atenció menuts amants dels castells…!!!

Sortegem 1 joc TRAVEL de EL NAN CASTELLER entre els nostres subscriptors!

Participa en el sorteig enviant-nos un correu electrònic a concurs@menutsgirona.cat, amb l’assumpte NAN CASTELLER, el teu nom complet i un telèfon de contacte. Teniu temps fins el 19 de setembre!

I… molta sort!!!

Encara no ets subscriptor? Fes-te’n

+info elnan.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *