Els sons de l’univers

QUÈ? Contacontes, Conte-taller
QUI? Alquímia Musical
ON? Biblioteca Pública Municipal (La Bisbal d’Empordà)
QUAN? Dissabte 30 de setembre de 2017 | 12 h
PER A QUI? Per a menuts de l’univers de 3 a 12 anys
PREU Gratuït
COM ANAR-HI? Mira-ho
+INFO labisbal.cat

Conte-taller que promou l’acostament de l’infant a la música a partir de l’experiència sensorial activa.

Els nens i les nenes descobreixen un nou univers sonor a partir de diferents instruments ètnics: bols tibetans, didgeridoo, tampura, monocordi, saltiri, gong xinès, diapasons i cant d’harmònics. En el decurs de l’activitat, els infants poden experimentar la vibració sonora a través de l’oïda i d’altres sentits. Aquesta exploració aporta una connexió profunda amb les seves emocions i possibilita l’acostament sensible cap al món de l’harmonia musical.

La narració, enriquida en directe pel piano i algunes cançons, condueix els menuts fins a un món màgic de sons desconeguts i extraordinaris que transmeten una immensa vivència d’harmonia, calma i placidesa.

Sinopsi del conte:

Al poble de la petita Aïsa tothom està trist. Ningú no recorda què és estar content. Una nit, Aïsa sent cantar les estrelles i la lluna li explica que aquest so tan especial  és la música de l’univers i que quan l’escoltem ens sentim feliços. Aïsa s’adona que aquesta cançó pot retornar l’alegria al seu poble i per això decideix anar a buscar els instruments màgics, els únics que poden fer la música de l’univers. l’Aïsa emprén un viatge que la durà a Austràlia, on descobrirà el didgeridoo. Del Tibet s’endurà uns bols. A Grècia coneixerà el monocordi. A Mongòlia li ensenyaran a cantar harmònics… També descobrirà la tampura a l’Índia, el saltiri a Itàlia, el gong a la Xina…

Amb tots aquests instruments Aïsa torna al seu poble. Quan els seus habitants escolten la música dels instruments màgics senten de nou la felicitat, retroben l’alegria que feia temps havien oblidat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *