Els teus fills estan mirant

Si hi ha una cosa que les dones estem molt ben entrenades a fer és posar les necessitats dels altres per davant de les nostres. Ens han ensenyat, inculcat i exigit a ser bones filles, bones germanes, bones parelles, bones mares…

Quan més posem als altres i a les seves necessitats per davant de les nostres, més valor creiem que tenim. Més valuoses pensem que som. Perquè ens han educat en aquest paradigma.

Jo encara estic aprenent a posar-me al davant. He de repetir-me que sóc la persona més important de la meva vida. I tot i això, he de mantenir a ratlla el sentiment de culpa perquè a les dones se’ns ha educat principalment per servir als altres.

És el moment de trencar aquest paradigma. Ens hem d’estimar completament i en primer lloc. Sense vergonya. Sense culpa. Sense complexes. Perquè quan més ens estimem, més estem educant als nostres fills i filles a valorar-se. És vital per a les nostres filles, veure’ns com a mares, dones i persones que ens valorem, que ens honorem i que celebrem la nostra autonomia.

Mares, tot comença en nosaltres. Com ens tractem a nosaltres mateixes és com ensenyem a les nostres filles i fills a tractar-se i relacionar-se amb els altres. Comencem avui. Comencem ara. Comencem a posar-nos les primeres i a posar-nos al millor lloc de la taula.

Saps per què???

Perquè t’ho mereixes. Perquè és el teu moment per reclamar i deixar clar el teu valor. Però sobretot, perquè els teus fills estan mirant.

Keep calm and be you!
Txell Gelabert (Educare Club)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *