Explora: Sis o més potes

QUÈ? Exposició
ON? CaixaForum (Girona)
QUAN? Dissabte 4 (de 10 a 14 h i de 16 a 20 h) i diumenge 5 (d’11 a 14 h) de febrer de 2017
PER A QUI? Per a menuts amb dos potes
PREU Accès obert
COM ANAR-HI? Mira-ho
+INFO I ENTRADES obrasocial.lacaixa.es

Vine a explorar els animals invertebrats més espectaculars tan de prop que els podràs tocar. Insectes, aràcnids, crustacis i milpeus ens ensenyaran com caminen, salten o volen entre les nostres mans. Coneix com mai aquest misteriós grup d’animals.

En aquesta activitat es treballa exclusivament amb animals vius. Aquests animals són invertebrats artròpodes exòtics triats per l’espectacularitat, la mida, la forma i el comportament. En cap cas s’utilitzaran animals que suposin un risc per als nens o el públic familiar. Els animals triats per fer l’activitat poden variar segons l’època de l’any, però es veuran:

Insectes pal: observarem el seu mimetisme i els seus sistemes de defensa.

Insectes fulla: observarem les adaptacions del cos al camuflatge, el seu comportament en caminar i la varietat de colors i formes, que imiten les fulles.

Papallones: diürnes i nocturnes. Veurem com mengen les papallones diürnes. Les podrem tenir a les mans.
Observarem les diferències amb les papallones nocturnes. Amb una mica de sort, les farem volar.

Escarabats: veurem la seva força, les banyes dels escarabats rinoceronts, les seves ungles, les ales, anomenades èlitres, i entendrem per què són el grup d’animals més nombrós del planeta.

Grills i llagostes: veurem les potes adaptades per al salt i, amb una mica de sort, sentirem el seu cant. Algunes llagostes es camuflen com les fulles. Ja ho veureu!

Milpeus gegants: observarem la seva mida i el seu tacte dur. Com es cargolen per protegir-se i com poden caminar amb 400 potes sense entrebancar-se!

Crancs terrestres: crancs de manglar terrestres que caminen de costat amb 10 potes. I, en el cas dels mascles, observarem la seva pinça gegant per defensar-se.

Escorpins: totalment inofensius, però espectaculars. Apagarem el llum i descobrirem com brillen en la foscor i es tornen fluorescents.

Taràntules: Us atreviu a tocar-les? Explicarem els seus perills i veurem una espècie molt interessant que, de vegades, es deixa manipular!

Tot un món per explorar! Us hi atreviu?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *