Festa-Concurs de la Ratafia

La Festa de la Ratafia és un esdeveniment cultural, transversal i participatiu que té lloc en plena tardor, dedicat a l’exaltació i festeig de la cultura ratafiaire. Una festa per a tota la família. Celebració de la ratafia i de la tardor Santa Coloma festeja el licor català excel·lència en una festa que omple els carrers de gent, olors d’herbes i de ratafia.

És la Festa que dóna el tret d’obertura del tast de la nova ratafia d’aquest any. Una Festa que té tres punts destacats: la Vela de la Ratafia (amb bona part dels productors de ratafía de Catalunya), el Ratafiarium (on s’hi agrupen productes gastronòmics elaborats amb ratafía), i la carpa de circ (un espai pensat per a les activitats infantils).

Ens esperen més de 50 propostes: populars i lúdiques combinades amb altres de més específiques i didàctique per a tots els públics i edats, per sentir intensament la tardor i la cultura ratafiaire amb les persones com a principals protagonistes.

A partir de l’eix central d’un concurs de ratafia (el més antic i prestigiós de Catalunya, iniciat 1982) s’articulen un conjunt de propostes lúdico-festives i tècniques i formatives que conviden a re-descobrir el nostre entorn i a conèixer i compartir l’univers de la ratafia.

Els imprescindibles familiars d’aquest any.

Divendres 8 de novembre

18 h
Mesures / Pl. Farners
Activitat amb la Petita Confraria de la Ratafia

Les Aromes comprovaran el compromís dels aspirants a petits confrares. Tot seguit, en Salvador i la Farners despertaran en Nou Verda i tindrà lloc una ruta per la plaça Farners. Per acabar tindrà lloc l’intercanvi anual d’herbes amb els petits confrares. Amb la col·laboració d’Àrea Cúbica. 

Dissabte 9 de novembre

11 h
Vela de Circ / Pati de la Salle
Taller familiar de pastisseria

Amb Quim Manco de la pastisseria La Gasela i Andreu Climent de Can Tuyarro.

Places limitades. Preu: 3 euros. Inscripcions a www.ratafia.cat

11 h
Vela de la Ratafia
Signatures

El conegut i compromès dibuixant Joan Turu signarà il·lustracions numerades del pòster “I la natura em crida” a la parada de No a la MAT Selva. Les obres es podran adquirir a canvi d’un donatiu mínim de 10 € que es destinarà al fons per aturar el ramal de la MAT projectat a l’entorn de Santa Coloma de Farners.

11 h
Pl. Firal
Petjades /
Companyia Paupalaus

Espectacle de circ itinerant. Un nen polonès i el seu avi romanès, convertits en refugiats a causa de la Segona Guerra Mundial, comparteixen el riure per fugir d’una realitat tan dura. Inici a la Plaça Firal i fins a la Plaça Farners.

11 h
Vela de Circ / Pati de la Salle
El Laberint d’Itinerània

una insòlita xarxa de parets transparents i passadissos plens d’enigmàtiques portes on tot el que sàpigues i facis crearà el teu propi camí. Una experiència lúdica per a petits i grans que transforma un espai quotidià en un lloc únic.

12 h
Vela de Circ / Pati de la Salle
Teatre Arrossegat de Catalunya / Companyia Teatre Nu

Una companyia que mou el seu escenari pel món, per representar a places i carrers les històries més conegudes i estimades del repertori universal. L’escenari del Teatre Arrossegat es desplega davant dels ulls del públic per oferir un teatre popular, que s’inspira en l’art i l’ofici dels còmics ambulants. Una proposta plena de joc, popularitat i complicitat amb el públic en la que ens explicaran el conte de la “Cèrvola blanca” i “en Patufet”.

16 h
Pl. Firal
Circuit de ponis 

Ho organitza: Club Hípic Natura a Cavall.

16.30 h
Pavelló de la Nòria
Concert amb el grup Xiula 

Un concert amb el format gran amb el qual gaudirà de valent tota la família! Entrada gratuïta. Aforament limitat a 1.000 persones.

17.30 h
Pavelló de la Nòria
Cercavila de gegants amb les colles de Ribes de Freser, Riera de Vic i Santa Coloma de Farners 

Recorregut: ctra. de Sant Hilari, plaça 1 d’Octubre, passeig Sant Salvador, Noguer, Anselm Clavé, Josep Carós, i plantada al carrer Frederic Clascar. Continuarà pel carrer Hospital, plaça Bisbe Gotmar, Pare Lluís Rodés, passeig Sant Salvador i fins a arribar a la plaça 1 d’Octubre, on es farà el ball final amb totes les colles.

Diumenge 10 de novembre

12 h
Pl. Firal
Taller casteller

Per a infants a càrrec de la Colla Castellera Guillats de la Selva. 

Tot el dia
Pl. Firal
Circuit de ponis 

Ho organitza: Club Hípic Natura a Cavall.

18 h
Vela de circ / Pati de la Salle
Concert 

Amb Pau Riba i l’Orchestra Fireluche per presentar el seu nou disc conjunt, Ataràxia.

19.30 h
Pl. Firal
Castanyada popular 

A càrrec de la unitat de Truc 2 de l’Agrupament Escola Roca Guillera.

MÉS INFORMACIÓ

www.ratafia.cat

www.turismescf.cat

Consulta tot el programa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *