Festival Còmic de Figueres

QUÈ? Festival amb sentit de l’humor
QUI? Festival Còmic
ON? Diversos espais (Figueres)
QUAN? Del 17 al 19 de setembre de 2021
PER A QUI? Per a menuts còmics
COM ANAR-HI? Mira-ho
+INFO I ENTRADES festivalcomic.cat

«L’humor català rebrota sempre i sobreviu als seus il·lusos enterradors». La màxima original de Francesc Pujols no va ben bé així però aquest és l’esperit de la XIV edició del Festival Còmic de Figueres. Segon any de pandèmia, embolica que fa fort, sempre endavant i mai endarrere.

La programació d’aquest 2021 manté el sabor original del festival però adapta cadascuna de les propostes als condicionants del moment. Humor de casa, humor internacional, espectacles de sala, de carrer, clown contemporani, monòlegs, circ, petits i grans formats, producció pròpia… Tot servit per als que majoritàriament no renuncien mai a riure.


Hi destaquem:

Piti Peta Hofen

Companyia LPM

Dia: Divendres 17 d’abril, 17:00 h
Lloc: Plaça Catalunya
Preu: Gratuït
*Inscripció prèvia obligatòria

Reconeguem-ho: a vegades alguns espectacles de malabars, cansen. 😉 Fins que un bon dia t’entrebanques amb Piti Peta Hofen al Festival Còmic de Figueres. Quina animalada! Tres artistes de cultures diferents formats a Le Lido, el Centre des Arts du Cirque de Tolosa de Llenguadoc. Quaranta-cinc minuts plens d’humor, bogeria i caos creatiu.

Un univers absurd amb el malabarisme com a llenguatge matern; tres personatges moguts per lògiques incoherents; tres estils personals completament diferents en un joc teatral farcit d’improvisacions còmiques. Lucas Castelo BrancoAndrés Torres Díaz i Johannes Bauhofer són la Compagnie LPM (Los Putos Mákinas).


Fly me to the moon

Cia. Leandre Clown

Dia: Dissabte 18 de setembre, 17:00 h
Lloc: Plaça Catalunya
Preu: Gratuït
*Inscripció prèvia obligatòria

En Leandre Ribera és més que un clown. És un artista capaç de fer aturar el món terrenal i transportar l’espectador cel enllà. Aquest cop la destinació serà la lluna; un viatge sense tecnologia ni nanotecnologia. En Leandre i la Laura Miralbés fan servir eines senzilles per a recórrer grans distàncies: riure, escoltar, sorprendre’s, jugar.

«Fly me to the moon» és una pujada més enllà dels núvols, una missió espacial còmica i poètica, una bicicleta voladora, fusta, ferro, pols, sabates grosses i barrets fins a les celles. Amb en Leandre i la Laura hi són convidats tots els infants, tant els que són lliures com els que viuen atrapats dins d’un adult. Funambulismes i proeses per a innocents i somniadors.


Kalabazi

Jessica Arpin

Dia: Diumenge 19 de setembre, 17 h
Lloc: Plaça Catalunya
Preu: Gratuït
*Inscripció prèvia obligatòria

Jessica Arpin és una dona prodigi. Sap parlar a l’inrevés i pot fer l’espectacle en l’idioma que el públic demani. O gairebé. Nascuda al Brasil, s’ha forjat com a actriu i artista de circ al Théâtre Cirqule de Ginebra, al National Circus School de Montreal i als carrers i places de mig món. És la persona que s’ha casat més vegades de tot el planeta: de 500 no baixa.

«Kalabazi» explica la història d’una dona estrangera enamorada del país que l’acull. Té el permís de residència a punt de caducar i casar-se és l’única solució possible. Però no amb qualsevol! Caldrà organitzar un petit càsting entre els candidats, amb una darrera prova secreta inclosa. Un espectacle que barreja el circ, el clown i la poesia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *