FIRA DEL TAP

La Fira del Tap i el Suro és un esdeveniment temàtic i  sectorial que durant un cap de setmana posa de rellevància el món del suro, un producte molt arrelat a la majoria de municipis del voltant de les Gavarres, especialment a Palafrugell i a Cassà de la Selva.

Aquest any la programació de la Fira del Tap i el Suro comptarà com sempre amb actes molt diversos i adreçats a tots els públics: tastos de vins i caves, pela del suro, tallers amb suro, espectacles infantils, concerts, demostració de l’antic ofici de taper, venda de productes elaborats amb suro, xerrades, presentacions, visites teatralitzades a la Ruta del Suro… i molt més! Però volem destacar tres novetats:

  • En l’edició d’aquest any, la Fira del Tap i el Suro es vincula al projecte Taps de Finca que lidera la DO Empordà i l’Institut Català del Suro. Aquesta iniciativa enllaça a la perfecció amb els objectius de la Fira: proximitat, territori surer, productors, cellers, pela del suro, tapers, gestió forestal, tap de suro… Aquesta col·laboració es veurà reflectida en la presència dels vins tapats amb Tap de Finca a través de l’estand de la DO Empordà i també en l’organització conjunta d’alguns actes de la fira.
  • Es recuperen i s’amplien, les visites a les fàbriques surotaperes de Cassà de la Selva el dijous 26 de maig al matí i el divendres 27 de maig en horari de matí i tarda.
  • La present edició també recuperarà un dels actes més concorreguts de la Fira: el Xic-xec, el sopar que recrea les xefles que feien els antics tapers als hostals de les Gavarres acompanyats de cançó de taverna.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *