Fires de Sant Narcís 2018

Les Fires de Sant Narcís se celebren coincidint amb la festivitat del patró de la ciutat, Sant Narcís, el 29 d’octubre. Són unes festes que sempre han tingut un to marcadament familiar i popular, i així s’han potenciat aquests últims anys.

La programació infantil d’enguany presenta algunes novetats significatives com ara els quatre espectacles que s’oferiran a l’envelat de la plaça de Miquel de Palol el dia 2 de novembre, data en què les escoles fan festa, i l’augment de l’oferta d’atraccions sostenibles, que aquest any s’instal·laran a quatre barris de la ciutat, i no a dos, com en l’edició anterior. Les atraccions quedaran situades al passeig de Ramon Berenguer II (barri de Sant Narcís sud), a la plaça de Pere Calders (barri de Can Gibert del Pla), a la plaça de la Ciutat de Figueres (barri de Montilivi) i al Centre Cívic Ter (barri de Taialà-Fontajau), els dies 1 i 2 de novembre.

L’espai de la Copeta continuarà acollint els espectacles per als més menuts, amb un concert de Xiula, el 27 d’octubre; The Flamingos, el dia 29 d’octubre; el concert d’Orelles de Xocolata i l’espectacle Rojo, a càrrec de la companyia Mireia Miracle, el dia 1 de novembre, i el concert Funkids, el dia 3 de novembre.

El dia 30 d’octubre, a partir de les 17 h, tindrà lloc la jornada econòmica, en què es podran comprar dues entrades al preu d’una a les atraccions de la Devesa. Pel que fa a la resta d’activitats, la plaça de Santa Susanna i el parc de Vista Alegre acolliran espectacles, jocs tradicionals i populars catalans, i a la plaça del Pallol hi haurà un taller per fer una Mula Baba.

La penjada de mosques a la plaça de l’Assumpció, el teatre, el cinema, les titelles i la tradicional passejada de la Mula Baba del dia 3 de novembre, que farà cercavila des de la plaça del Vi, passant pel carrer dels Abeuradors, la rambla de la Llibertat, i el Punt de Trobada de la Rambla, també seran protagonistes aquest any. Com a novetat d’enguany, cal destacar també la situació del circ de Fires, aquest any a càrrec del Circ Charlie Rivel, a la Cúpula de les Arts del carrer de Barcelona, que farà funció del 31 d’octubre al 4 de novembre.

Què hi destaquem: Els 18 familiars imprescindibles…

Penjada de mosques i animació infantil

27 d’octubre, 11.30 h, a la plaça Assumpció

Després de la penjada de mosques tindrà lloc un espectacle infantil a càrrec de Landry el Rumbero “Història d’una mosca”.


Circuit d’aventura

27 d’octubre, de 12 a 19 h, a La Copa

Tindrà lloc a la Copa. Tots els nens que ho vulguin hi podran participar, de 12 a 19 h. Consisteix en un circuit fàcil i curt fet amb cordes i fustes. Els nens aniran assegurats.


Xiula

27 d’octubre, 12 h, a La Copeta

L’espectacle és un concert teatralitzat on les noves cançons de Xiula es combinaran amb alguns dels clàssics del grup.


Perico sense por

28 d’octubre, 12.30 h, a la plaça Santa Susanna

En Perico és un noi molt valent que no sap què és la por. Quina forma deu tenir? Serà un animal? Un objecte? Una persona?


Passejada de Capgrossos

29 d’octubre, 10.30 h, pel Barri Vell

Com cada any per la diada de Sant Narcís, petits i grans podreu gaudir de la passejada pel Barri Vell amb els Capgrossos de Girona.


La cérvola blanca i en Patufet

29 d’octubre, 12 h, a la plaça Santa Susanna

El Teatre Arrossegat de Catalunya és una companyia que mou el seu escenari pel món, per representar a places i carrers les històries més conegudes i estimades del repertori universal.


Jornada econòmica a les atraccions de la Devesa

30 d’octubre, a partir de les 17 h

A partir de les cinc de la tarda, totes les atraccions seran 2×1. Fires solidàries per tal que tots els nens i nenes en puguin gaudir.


Atraccions sostenibles

1 de novembre, d’11 a 13.30 h, a la Rambla Ramon Berenguer II (barri de Sant Narcís sud).
1 de novembre, d’11 a 13.30 h, a la plaça Pere Calders (barri de Can Gibert del Pla).
2 de novembre, d’11 a 13.30 h, a la plaça Ciutat de Figueres (barri de Montilivi)
2 de novembre, d’11 a 13.30 h, al Centre Cívic Ter (barri de Taialà-Fontajau)

Dues atraccions sostenibles: la roda de cavallets i la barca.


Orelles de xocolata

1 de novembre, 12 h, a La Copeta

Els espectacles de la companyia Orelles de Xocolata són una experiència de concert en directe i interactiu per a tota la família.


Dansa del lleó

2 novembre, 12 h, 12.45 h i 16.30 h, a l’envelat de la plaça Miquel de Palol

El Wu Shi o Dansa del Lleó, és una dansa folklòrica més popular a la Xina. El lleó es considera el rei de tots els animals, i en la tradició xinesa és considerat una mascota que pot protegir de la mala sort i de les desgràcies, alhora que porta pau i prosperitat.


Fil

2 novembre, 12.15 h, a l’envelat de la plaça Miquel de Palol

Fil és un punt de trobada entre les relacions humanes, l’acrobàcia i el moviment. Un encontre on no es donen ni lliçons ni solucions. Senzill per als sentits. Un viatge per la memòria dels encants i els desencants.


En Bernat el pescador

2 novembre, 17 h, a l’envelat de la plaça Miquel de Palol

En un petit poble de pescadors anomenat Maror, un bon dia tenen un gran ensurt.


Espectacle de percussió i danses

2 novembre, 18 h, a l’envelat de la plaça Miquel de Palol

En el marc de les Fires de Sant Narcís, Arrels Africanes oferirà un espectacle de percussió i dansa a l’envelat de la plaça de Miquel de Palol, el dia 2 de novembre, a les sis de la tarda.


Simfolab – L’obra total

2 i 3 de novembre, 12.30 i 17.30 h, a la plaça Santa Susanna

Un espectacle on jocs gegants, tallers, instruments sorprenents, música, audiovisuals i la interacció amb el públic s’uneixen per fer gaudir a petits i grans d’un univers màgic!


Fes la teva Mula Baba

3 novembre, 10.30 h, plaça del Pallol

Taller familiar de construcció de mulasses petites. Després del taller, cercavila amb totes les mulasses construïdes.


Passejada de Fires de la Mula Baba i titelles

3 novembre, 12 h, a la plaça del Vi

Com ja és tradició per les Fires de Sant Narcís, es farà la passejada de la Mula Baba, que sortirà de la plaça del Vi.


Funkids

3 novembre, 12 h, a La Copeta

Qui no es mou amb la música funky? Arriba una proposta fresca i rítmica, en la qual els més joves descobriran l’essència de la música negra amb el funky i el soul com a protagonistes.


Trobada de gegants i cercavila

4 novembre, 10 h, al Parc del Migdia

Com ja és tradició per les Fires de Sant Narcís, es farà la trobada de gegants al parc del Migdia i seguidament, la cercavila fins arribar a la plaça de Francesc Calvet i Rubalcaba.

>>> Consulta el programa familiar!

>>> Consulta tot el programa!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *