Frikids

Aquest nadal farà 4 anys que es va engegar el portal frikids, capitanejat per la gironina Jessica Robles, artífex d’aquesta idea un tant esbojarrada en aquells moments, però que ara, al cim de la popularitat de les tablets pren més sentit que mai i, actualment, tripulada també per Nita Buisán, Judit Formatgé, Héctor Martínez, Laia Font i Albert Sánchez.

Frikids és un portal web a on un equip de persones de diferents àmbits professionals i amb unes afinitats comuns, la tecnologia i els nens, ens parla sobre novetats en tecnologia i ens presenta les millors aplicacions per tablets adreçades a nens/es d’entre 0 i 12 anys d’edutenimient, especialment per iPad. Des del web podreu cercar les aplicacions filtrant segons l’edat del nen/a, la tipologia i l’idioma.

Doncs bé, des de Frikids ens presenten en aquest article les 10 millors aplicacions que, segons el seu parer, no poden faltar al vostre iPad per jugar amb els vostres fills/es. Això sí, recalquem que a Frikids només presenten aplicacions segures per als nens, és a dir, que són realment adequades des d’un punt de vista educatiu i que no contenen ni publicitat ni compres integrades.

image3-1

1. The human body

Un recorregut fascinant per l’interior del cos humà a on podrem descobrir els diferents sistemes que l’integren. El desenvolupador d’aquesta fabulosa app és TinyBop, creador també de Plants i Homes

Destaquem que TinyBop publica les seves apps també en català.

+ info

 

MathCity5

2. Montessori Maths City

De la mà de Les Trois Elles, recentment rebatejades com a edoki, trobem tota una sèrie d’aplicacions adreçades a nens a partir de 3 anys amb un denominador comú, han estat creades seguint els criteris de la metodologia montessori.

Doncs bé, si haguéssim de destacar alguna seria Maths City, per aprendre a comptar del 0 al 1000 i descobrir el concepte d’unitat, desena, centena i miler. Tot i que recomanaríem qualsevol de les seves aplicacions. Si encara no en teniu cap aplicació descarregada a la vostra iPad us recomanaríem adquirir un dels seus packs. Per conèixer més aquí.

+ info

marbotic1

3. 10 dígitos

Una fantàstica aplicació per aprende a comptar del 0 al 10, però el que destaquem d’aquesta aplicació, és que opcionalment hi podem interactuar amb un joc de fusta que ha estat dissenyat especialment per l’aplicació, es tracta de 10 cifras.

10 cifras és un joc de fusta de encaixos de números, com els tradicionals, però la base dels números conté una espècie de puntets que funcionen a mode de sensor.

+ info

 

4. Toc and Roll

Si el que voleu és una aplicació canyera, musicalment parlant, no us pot faltar Toc and Roll, la millor app de la categoria música segons el nostre parer, en la que els nens es convertiran en autèntics compositor de Rock and Roll.

Toc and Roll està creada per Minimusica, un projecte musical educatiu a on participen artistes de renom com ara Joan Colomo, Miqui Puig, Mishima, Refree i Anímic, entre d’altres.

+ info

 

alvin1

5. El viaje de Alvin

Una exquisida aplicació inspirada en la pel·lícula “Una història verdadera” del director de culte David Lynch. Els seus creadors, Meikme, han apostat per adaptar per el públic infantil, aquelles històries que a nosaltres, els adults, ens deleixen.

+ info

 

hoopa-10

6. Hoopa City

Un dels grans desenvolupadors a nivell internacional d’aplicacions per nens és sense dubte, Tribeplay. Aquest desenvolupador xinés ha obtingut un gran èxit amb la saga d’aplicacions protagonitzades per un Panda, sota el nom de Dr. Panda games i trobem aplicacions que realment ens han captivat, com el Restaurant del Dr. Panda, el Hospital del Dr. Panda, entre d’altres.

En el cas de Hoopa City haurem de crear la nostra ciutat ideal, des de els camins, carreteres, boscos, rius, platges, etc. Una espècie de SimCity però per els més petits.

+ info

Podeu conèixer totes les aplicacions de Tribeplay en aquest enllaç.

 

7. Pango las escondidas

Si haguéssim de triar, Studio Pango, creador de la saga d’aplicacions Pango, estaria entre els nostre love developpers. Les seves aplicacions estan creades per els més petits de la casa, i destaca el seu bon gust tant en disseny com usabilitat. Destaquem l’aplicació Pango las escondidas perquè es un joc tipus A on està Wally, ple de sorpreses, animacions i dibuixos divertits per els nens edat preescolar.

+ info

Podeu conèixer totes les aplicacions de Studio Pango en aquest enllaç.

 

screen480x480

8. Hoopscoth

Qui ha pensat que la programació només és cosa d’enginyers? No! La programació també és cosa de nens. Amb aquesta aplicació els més petits es poden iniciar en les bases de la programació i apropar-se al codi, això sí, amb el seu llenguatge, monstres i altres criatures fantàstiques.

+ info

pilipop1

9. Pili Pop

Una excel·lent aplicació per l’aprenentatge de l’anglès per els més petits, en la que a partir de diferents cultures, podran practicar vocabulari, listening i speaking. La singularitat d’aquesta aplicació és que l’accés és per mitjà de subscripció, això és el que no ens agrada tant, però el mètode realment és excel·lent.

+ info

 

10. Dic Dic

I, per últim, escombrem cap a casa, amb l’aplicació Dic-Dic made in Girona. Una molt bona aplicació perquè els més petits aprenguin a delletrejar i a escriure les primeres paraules.

Aquesta ja la coneixem força bé a meutsGIRONA, en parlàvem temps enrere en el bloc.

+ info

Si voleu conèixer més, podeu seguir aquest link on trobareu totes les aplicacions disponibles en català.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *