GAUDEIX EN FAMÍLIA !

Des de fa uns anys, Banyoles destaca per una oferta d’activitats de descoberta de l’entorn, esportives, d’oci i culturals, per gaudir en família i descobrir la ciutat.

Enguany, aquesta oferta d’activitats es manté, tot i que amb un aforament limitat i amb totes les activitats adaptades a les mesures de prevenció i seguretat per fer front a la Covid-19.


L’oferta turística per als mesos d’agost i setembre a Banyoles engloba més de 20 tipus d’activitats, la majoria a l’aire lliure i gratuïtes, que permeten descobrir la ciutat i el seu entorn, de moltes i diverses formes.  Visites guiades, tallers familiars, rutes i itineraris guiats, contes i titelles, visites teatralitzades, … propostes dinàmiques i atractives per descobrir la ciutat i gaudir de Banyoles en família.

Entre les activitats en contacte directe amb la natura, s’ofereix des d’una proposta d’específica d’exploració de l’Estany fins a un conte amb titelles acompanyat d’una experiència per seguir les passes de la tortuga de l’estany, una gimcana d’orientació en família, un taller de pintura davant mateix de l’Estany, a una activitat més esportiva, com fer caiac per les ribes de l’Estany.

També s’ofereixen propostes per conèixer el llegendari de Banyoles, com una visita teatralitzada que explica els tresors de les Aloges, les fades fantàstiques que ronden l’Estany; contes amb titelles per conèixer en Blauet, un dels ocells característics de l’Estany, i una activitat de tir amb arc al peu de la Muralla, adaptada per a totes les edats.

També es pot donar la volta a l’Estany amb la barca Tirona, tot escoltant música o jugant amb la família per descobrir els seus enigmes i llegendes.  

Entre les novetats d’aquest 2020 pels mesos d’agost i setembre hi ha el joc #debanyoles, un joc de descoberta del Barri Vell. També es proposa una ruta per descobrir el travertí, la pedra de Banyoles, amb el Tren Pinxo, o un taller d’enquadernació al Molí paperer de La Farga, a més d’una ruta en BTT per diferents corriols del voltant de l’Estany i una visita teatralitzada per conèixer els establiments comercials més emblemàtics de la ciutat.

Així mateix, l’oferta d’activitats de Turisme Banyoles es complementa amb la programació d’activitats organitzades per l’Àrea de Cultura, com les visites guiades a la Banyoles medieval que permet conèixer com es va fundar Banyoles, com s’hi vivia a l’edat mitjana i visitar l’Arqueta de Sant Martirià, una de les peces més remarcables de l’orfebreria medieval catalana. O les visites al jaciment de la vil·la romana de Vilauba, al Parc Neolític de la Draga, l’únic poblat neolític d’ambient lacustre de la península Ibèrica, o als museus de Banyoles, el Darder i l’Arqueològic.

Totes les activitats s’ofereixen en un ambient acollidor, familiar i controlat i tenen la diversió assegurada.

A més d’adaptar-les a les mesures de prevenció i seguretat per la Covid-19, es poden reservar a l’Oficina de Turisme de Banyoles, per Whatsapp o telèfon, al 690 85 33 95, o per email a turisme@ajbanyoles.org.

L’oferta per descobrir tot el que ens amaga l’Estany, Banyoles i el seu entorn és àmplia i diversa, per a tots els gustos i  totes les edats. T’ho perdràs?

Més informació a: Oficina de Turisme – Pg. Darder. Pesquera no. 10 – 17820 Banyoles. Tel. 972 583 470 – www.de.banyoles.catwww.banyoles.cat


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *