Gelat d’orxata

Gelat d’orxata

No sóc molt assídua a preparar gelats a casa, bàsicament perquè em fa molta mandra esperar tantes hores per tenir-los llestos.

Però aquesta recepta de gelat d’orxata casolà es prepara en un tres i no res!

Ingredients

  • 1 glaçonera plena d’orxata congelada
  • 1 iogurt grec congelat
  • 1 brick petit de nata per muntar (una part per a la barreja i una altra per muntar)
  • 1 cullerada sopera de mel
  • 1 cullereta de sucre invertit (opcional)

Som-hi!

El primer que has de tenir a punt és una glaçonera plena d’orxata congelada. D’altra banda congelem un iogurt natural sense sucre o un iogurt grec.

Quan les dues coses estan bé congelades ja podem procedir a preparar el gelat.

El primer que farem és posar en el bol de qualsevol robot o batedor els glaçons d’orxata i el iogurt i una mica de la nata per poder batre i fem servir la pala, important batre molt a poc a poc per evitar que es descongeli.

Un cop tot barrejat afegim la cullerada de mel, per evitar que no cristal·litzi tant el gelat i també aportarà una mica de dolçor.

En un altre bol muntem la nata que ens quedava.

Finalment barregem la nata amb la barreja anterior amb una llengua pastissera i moviments envoltants perquè no es baixi.

Un cop acabada la barreja podeu utilitzar motlles de polo, o posar-ho tot en un recipient. En aquest últim cas és important remoure cada deu minuts per evitar la cristal·lització.

A més serveix tant per polos com per servir en boles.

Propietats de la xufa

Hi ha una teoria que diu que per descomposició de panxa va bé el gelat d’orxata. No estic molt segura que sigui una teoria molt científica però el que si és veritat, és que la xufa té una sèrie de propietats que poden ajudar en cas de virus o descomposició de l’estómac:

La xufa és un tubercle que surt de la planta Cyperus escukentus. En ser d’origen vegetal és apte per a dietes veganes i vegetarianes i més és molt digestiu.

Entre les moltes propietats que té la xufa compta amb aminoàcids, enzims naturals i midons, que faciliten els moviments del tracte digestiu. Això es tradueix una reducció dels gasos i sorolls de l’intestí.

Per tant, entre els beneficis de la xufa i la seva facilitat de digestió, segurament això sigui pel que es diu que l’orxata de xufla serveix en casos de descomposició.

Bon estiu!

Eva Cuinera 
www.youtube.com/evacuinera

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *