Gelat d’orxata

Ja ens trobem en ple estiu i un dels millors remeis per passar la calor tan asfixiant d’aquests dies és preparant receptes refrescants i nutritives. Si, a més, són fàcils i ràpides de preparar, molt millor, perquè amb aquesta calor no ve massa de gust passar-se gaires horesa la cuina.

Per tot això, avui comparteixo amb vosaltres una de les meves receptes preferides de l’estiu: el gelat casolà d’orxata. La xufa té multitud de propietats i l’orxata és una beguda vegetal, energètica i digestiva. Perfecta també per vegetarians i celíacs!


Com fer gelat d’orxata?


INGREDIENTS

  • 1 glaçonera plena d’orxata congelada
  • 1 iogurt grec congelat
  • 1 bric petit de nata per muntar (una part per a la barreja i una altra per muntar)
  • 1 cullerada sopera de mel
  • 1 cullera petita de sucre invertit (opcional)

PREPARACIÓ

  • Abans de començar hem de congelar una glaçonera plena d’orxata. D’altra banda, també, cal congelar un iogurt natural sense sucre o un iogurt grec. És important tenir aquests ingredients ben congelats per poder preparar aquest deliciós gelat d’orxata.
  • El primer pas és col·locar al bol de la Kitchenaid els glaçons d’orxata, el iogurt i una mica de nata. Fem servir la pala per batre molt a poc a poc per evitar que els ingredients es descongelin. Si no disposem d’una Kitchenaid, podem fer servir qualsevol altre robot o batedor.
  • Un cop tot barrejat, afegim la cullerada de mel per evitar que no cristal·litzi tant el gelat i també aportar una mica de dolçor a la barreja.
  • En un altre bol muntem la nata que ens queda i l’afegim a la barreja anterior amb una llengua pastissera i realitzant moviments suaus perquè no baixi.
  • Un cop acabada la barreja podem utilitzar motlles de polo, o posar-ho tot en un recipient. En aquest darrer cas és important remenar cada deu minuts per evitar la cristal·lització.
  • Llest! Ara només cal gaudir d’un deliciós gelat d’orxata!

Eva Cuinera 
www.youtube.com/evacuinera

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *