Gelats de plàtan i cireres

Gelats de plàtan i cireres

Sempre he pensat que els estius són menys estiu si no mengem gelats, però cada dia no es poden menjar gelats industrials, carregats de sucres i colorants.


De petita, tant la meva mare com la meva àvia, ens feien gelats amb sucs de fruites, de llimona, taronja, maduixes… Simplement posàvem el suc en una glaçonera, hi posàvem un escuradents i cap al congelador! Al cap d’un parell d’hores teníem uns mini gelats boníssims i naturals que en podíem gaudir cada dia.

A les meves filles també els encanten els gelats i amb sucs de fruits és una bona manera de fer gelats sans i boníssims, si voleu hi podeu afegir trossets de diferents fruites dins el suc com el kiwi, plàtan, poma, cireres, meló, préssec… I es convertiran en unes postres sanes i delicioses. La recepta d’avui són uns gelats molt fàcils de fer amb només quatre ingredients.

INGREDIENTS (per a 4 poleres):

  • 1 Plàtan madur
  • 12-16 cireres
  • 150g de xocolata negra (fondant)
  • 1 grapat d’ametlles torrades

SOM-HI!

  1. Triturem el plàtan.
  2. Traiem els pinyols de les cireres (amb un bolígraf BIC sense la tinta es treuen molt fàcilment) i les tallem per la meitat o a quarts.
  3. A les poleres (o el motlle que utilitzeu) aneu intercal·lant el plàtan triturat i els trossets de cireres.
  4. Ho poseu al congelador un mínim de 3 hores.
  5. Fonem la xocolata al bany Maria o al microones funció descongelar en intervals de 2 minuts, quan la tinguem ben fosa la posem en un got estret (amb l’amplada suficient perquè ens hi càpiga el gelat dins) i alt i la deixem temperar una mica.
  6. Triturem lleugerament amb la mà de morter unes quantes ametlles torrades sense la pela.
  7. Traiem els gelats del congelador i els desemmotllem i els suquem a la xocolata, deixem que s’escorri l’excés de xocolata i immediatament hi posem uns trossets d’ametlla abans la xocolata no s’endureixi.
  8. Els podem guardar al congelador dins una bossa de congelar zip.

Anna Casals Xef

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *