Hi ha peixos al mar?

“Hi ha peixos al mar? Un passeig submarí pel nostre litoral”

De Lluís Mercader i Bravo

Editorial Salvatella

Preu: 10 €


Lluís Mercader i Bravo (Palamós, 1962) és escafandrista, ictiòleg i doctor en Ciències Biològiques. Té nombrosos treballs i llibres publicats, ha fet múltiples tasques divulgatives i es dedica a la il·lustració de peixos.


02_hihapeixosalmar

Aquesta guia serà de gran utilitat a l’hora de reconèixer els peixos que ens trobem al mar, a la peixateria, si anem a pescar…
 Sabrem els noms científics i en català de cada peix, l’entorn en el que viuen i les seves característiques, i les espècies que habiten el nostre litoral.
 Les aquarel·les que il·lustren el llibre ens ajuden a copsar les particularitats de cada peix.
 Les mides reduïdes de la guia, la fan molt pràctica per dur a la butxaca i consultar-la en qualsevol ocasió.

01_hihapeixosalmarÉs una petita guia submarina per a nens a partir de 7 anys. És molt pràctica perquè és un format butxaca que pot anar d’excursió amb vosaltres allà on aneu, ideal per les vacances. Les 142 espècies il·lustrades amb aquarel·la, han estat agrupades segons el tipus de fons en el qual se les pot trobar.

03_hihapeixosalmar

I atenció! Voleu descobrir quines espècies podreu descobrir amb els vostres menuts?

Els amics de BOOLINO ens han regalat un llibre per sortejar entre els nostres subscriptors:

sorteig_hihapeixosalmar

 1. Heu de ser subscriptors de menutsgirona i deixar un comentari en aquesta entrada dient si els menuts us acompanyen a comprar el peix al mercat i si en reconeixen algun.

El sorteig queda obert des d’avui dimecres, 27 de juliol i fins el diumenge, 31 de juliol 2016.

MOLTA SORT COLLA!!!

guanyadora_hihapeixosalmar

27 Comments

 • Belén ha dit:

  El meu fill petit és un expert en peixos, li encaten diu que vol ser mariner, els conèix tots de memòria i de gran diu que vol ser “peixé”!!

 • Olga Oliver ha dit:

  Cada divendres al vespre passa un peixater per davant de casa i els meus menuts sempre m’acompanyen a comprar peix. Saben reconèixer el rap per la seva gran boca però també en coneixen d’altres com el salmó, el peix rei, els rogers, llenguados… i els encanten les gambes!

 • Glòria ha dit:

  En Jaume li agraden tots els animals, s’està fent un expert veient Els Germans Kratt. De peixos identifica el rap, les gambes…

 • Cristina ha dit:

  Hola bon dia!
  Si que en reconeixen algun, però no precisament els que venen al mercat 😉
  Aquests any a l’escola han parlat molt de peixos sobretot de taurons i dofins !!!!! D’aquests, si que en saben moltes coses i també dels que van veure al Aquarium, però dels de la peixateria ….
  La guia pot ser una eina fantàstica per conèixer-los bé tots!

 • NATALIA ha dit:

  Si! sempre que ve al mercat li pregunta al peixeter el nom de cada peix! Diu que els vol menjar tots!!

 • Mercè Marquès ha dit:

  La Sonia sempre ens acompanya al mercat a comprar peix fresc, però en coneix poquets… el rap, el lluç i les bruixes….
  A veure si tenim sort i podem descobrir noves espècies.

 • ANA ARNAL ha dit:

  A la peque de casa li encanta menjar peix de tot tipus. Suposo que per l’aspecte físic deu diferenciar alguna cosa entre ells, però com que encara no parla amb claredat, no ho sabem del cert…

 • joana ha dit:

  El meu fill gran li encanten els peixos, el seu avi i el seu pare són aficionats a la pesca i al mar i li estan ensenyant a pescar, i juguen a endevinar el nom dels peixos que veuen o pesquen. Normalment li deixem escollir el peix a la peixateria, i sempre escull la sardina o el roger…és fantàstic veure’l apassionat i concentrat en una cosa que li agrada!

 • Yolanda ha dit:

  A la peixetaria poquet però en el mar o en el port si que li agrada anar a veure peixos i mirar si els reconeix!

 • Elvira Feixas ha dit:

  A la Bruna li encanta el peix, li agrada menjarse’l pero també li agrada posar-se les ulleres i mirar-los sota l’aigua. El peix que mes li agrada es el Sarg i el que mes li agrada per menjar es el llenguado.

 • Aida Ivars ha dit:

  La Martina és fan del llenguado i les gambes!

 • Berta Chico Juli+a ha dit:

  Ens agrada el mar i els peixos. A en Ferran li agraden molt els peixos pallasso!!

 • Elisabet Puig ha dit:

  Hola! A les meves filles els encanta anar a la peixeteria. . Reconeixen el seitó, el rap, el salmó… entre d’altres. També els agrada anar a fer snorkel a la platja i reconeixem algun peix… però tot sovint dubtem amb els seus noms i ens encantaria saber-los. Aquest llibre sembla molt interessant! !

 • Sílvia ha dit:

  La meva petita en diferència uns quants, ja que a part d’acompanyar-me a la peixeteria, ens ajuda a pescar. 😉

 • Anna ha dit:

  El meu fill reconeix molt bé el marisc (les gambes, les llagostes, els musclos, les escopinyes, els crancs…) però amb el peix té més dificultats perquè sempre ens el fem preparar net i llest per a menjar i li costa relacionar l’aspecte de la peça sencera de peix, dels filets o dels lloms. Reconeix el salmó, la tonyina, el rap i els rogers sencers. De totes formes és un apassionat del peix i li ha agradat de sempre, el prefereix a la carn, sobretot a la planxa. Fer peix a casa, o demanar-ne a un restaurant és garantia de plat net.

 • berta ha dit:

  Nosaltres acostumem a anar a comprar a la peixateria juntes i així han anat aprenent el nom dels peixos que solem comprar. Però on en varem aprendre un niu, va ser quan varem anar al museu de la pesca de palamós amb la visita a la subhasta del peix

 • Eli ha dit:

  Ens acompanyen a comprar peix i reconeixen els més comuns. I encara que sigui un peix a vegades poc valorat, són uns grans fans de les sardines!

 • Eric ha dit:

  Normalment els divendres anem a la peixateria i pregunten com es diuen els peixos!

 • Mont Prats ha dit:

  La meva filla si que m’hi acompanya.
  En reconeix alguns perquè van anar d’excursió al port de Roses i els hi van ensenyar amb foto i també a la visita de la subasta.

 • Maite ha dit:

  Els meus coneixen pero no gaires de la peixeteria ( el rap, les gambes, salmo…). Els hi agrada molt veure els peixos que hi ha al mar

 • Ingrid ha dit:

  Els meus nens, petit I gran, no en coneixen masses, ens aniria mooolt be aquesta guia, els hi atrau molt els peixos, avaiam si tenim sort. Gracies!!

 • Neus ha dit:

  Hola!
  Quan anem a la peixateria amb la meva filla, li agrada jugar a identificar els peixos que anem veient i ja en coneix bastants, però li agrada més veure’ls en viu i en directe al mar!

 • bibiana ha dit:

  A la peixeteria no,xro al mar ens encanten els peixos! 💙

 • Mari Lorente ha dit:

  En rap,les gampes i les sepies són els que mes reconeixen

 • Anaïs Mestre ha dit:

  I tant que m’acompanya! Cada setmana en mengem i no es pot perdre el mirar-los tots. N’anem aprenent!

 • Elisabet ha dit:

  Els menuts de casa són uns fanàtics del regne animal! Els encanta anar a veure crancs i peixos a l’Estartit i els pescadors que anem trobant per la platja.
  Reconeixen força peixos, perquè cada vegada que anem a la peixateria els anem anomenant tots!

 • Irina Ribó Mallol ha dit:

  Les meves nenes de 3 anys ja reconeixen el salmó, el bacallà I la sípia, apart dels musclos I les gambes. Siempre m’acompanen a comprar el peix, I se” l mengen amb molta fam! L’altre dia, mirant un conte, sortia una parada de peix I em deien: miraaaa la Rosa I el Cipri!! Jejeje

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *