Hola família! Benvinguts a…

LLoret de Mar, una de les 9 destinacions gironines acreditades amb la marca “Platja en Família” de l’Agència Catalana de Turisme (ACT) participa en el “Catalunya, Hola Família!”, la gran acció promocional del turisme familiar que tindrà lloc el cap de setmana del 7 al 9 de juny.

 

Amb el tema escollit “Viu una experiència de llegenda”, el “Catalunya Hola Família!” vol fer èmfasi en la història i la mitologia del territori. En aquest sentit, l’app “Llegendes en família” permetrà a les famílies buscar i “caçar” els éssers màgics creats per a l’ocasió que s’amagaran en boscos, platges, places i parcs de les diferents destinacions familiars catalanes certificades.

L’ésser escollit a Lloret de Mar és el DIMONI SENSE BANYA.

El Dimoni Sense Banya de Lloret de Mar

A l’ermita de Santa Cristina de Lloret de Mar hi ha un dimoni sense una banya. Diu la llegenda que un pescador francès que feia també de contrabandista va naufragar un dia de molt mala mar davant de la costa de Lloret. Va sobreviure al temporal agafat a una bota buida. Desesperat com estava va fer una promesa a santa Cristina, la patrona de la població, si se’n sortia. Però vet aquí que l’home, quan va arribar a la platja, havia perdut la raó i també la memòria a causa del naufragi. Van passar els anys i un bon dia el mariner va recuperar la memòria. I aleshores va anar corrents a l’ermita per poder complir la seva promesa. Es va enfilar tot decidit a l’altar i va arrancar una banya al dimoni que temptava la santa, tot dient: “Heus aquí el símbol del mal en aquest món, arrancat i destruït com us vaig prometre”.

ACTIVITATS PROGRAMADES

‘SNORKEL’ A LA COSTA DE LLORET DE MAR

DISSABTE 8 DE JUNY A LES 10 H I 11.30 H (dues sessions) // Casa del Mar – Platja de Fenals
10 € // INSCRIPCIONS: central-turisme@lloret.org /Cal reserva prèvia. Menors acompanyats d’un adult.

Poseu-vos el neoprè, les ulleres i el tub i llanceu-vos a la mar per gaudir de les vistes del fons marí de la Costa Brava. Al taller de snorkel per a famílies de Lloret de Mar us espera una jornada d’esport i natura.

 Es realitza a les 10 h per a nens de 5 a 8 anys i a les 11.30 h per a nens de 8 a 11 anys.

TALLERS DE MINDFULNESS PER A NENS

DISSABTE 8 DE JUNY A LES 10 H I 11.30 H // PUNT DE TROBADA: Biblioteca de Lloret de Mar
Gratuït // INSCRIPCIONS: central-turisme@lloret.org / 972 365 788 / Cal fer la inscripció prèvia.

A Lloret de Mar s’organitza aquest taller de mindfulness, basat en el mètode d’Eline Snel, autora del llibre Tranquils i atents com una granota.

Els nens entrenaran l’atenció conscient a través de la lectura de contes. També aprendran diferents tècniques de meditació, respiració i moviment del cos que els ajudaran a fer front a situacions d’ansietat, estrès i problemes per dormir.

RUMBA PER A XICS

DISSABTE 8 DE JUNY A LES 19 H // Plaça de la Vila de Lloret // GRATUÏT

Balleu cançons tradicionals catalanes a ritme de rumba. L’actuació del grup Landry el Rumbero promet balls i diversió en família.

L’ENIGMA DELS JARDINS

DIUMENGE 9 DE JUNY A LES 10 H // Jardins de Santa Clotilde // 5 € // INSCRIPCIONS: central-turisme@lloret.org /Cal reserva prèvia. Menors acompanyats d’un adult.

L’enigma dels jardins és una activitat familiar que podeu fer tot visitant els Jardins de Santa Clotilde de Lloret de Mar. Es tracta de superar un sèrie de proves mentre recorreu el recinte. Per desxifrar l’enigma haureu de superar totes les proves.

TALLERS DEL DIMONI SENSE BANYA

DIUMENGE 9 DE JUNY D’11 A 14 H I DE 16 A 19 H // Plaça de la Vila // Gratuït.

A Lloret de Mar hi ha un personatge molt conegut, el dimoni sense banya, que té la seva pròpia llegenda. Si participeu en aquest taller, coneixereu els detalls de la seva història i també fareu manualitats relacionades amb aquest dimoni entremaliat.

PER MÉS INFORMACIÓ

AGENDA LLORET DE MAR

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *