FESTIVAL INDIKA

QUÈ? Ullastret, un tast iber
ON? Nucli històric (Ullastret)
QUAN? Dissabte 3 i diumenge 4 de juny de 2017
PER A QUI? Per a menuts ibers
COM ANAR-HI? Mira-ho
+INFO ullastret.cat

El festival iber d’Ullastret arriba a la seva tercera edició, ara sota el nom d’INDIKA. Indika és la denominació de la ciutat dels ibers d’Ullastret, els indiketes o indigets. Els ibers s’estenien per Catalunya agrupats en diferents tribus i la de la zona de l’Empordà, liderada per la ciutat ibèrica d’Ullastret, era la dels indiketes o indigets. El Festival Indika és una iniciativa conjunta de l’Ajuntament d’Ullastret i el Museu d’Arqueologia de Catalunya a Ullastret, amb l’objectiu principal de donar a conèixer la cultura dels ibers, la primera civilització permanent que hi va haver a la zona, ara fa uns 2.500 anys.

La història dels ibers del puig de Sant Andreu enllaça, mitjançant aquest festival, amb els orígens carolingis i medievals del nucli històric d’Ullastret. Així,les activitats tenen lloc de manera paral·lela al jaciment ibèric del puig de Sant Andreu i al centre medieval d’Ullastret, en una combinació que permet veure l’evolució des dels primers habitants del municipi fins a la construcció de l’actual nucli, a partir del segle IX, envoltat encara per les muralles que van ser bastides entre els segles XIV i XV.

El festival constarà de tallers, visites teatralitzades, un concert i degustacions de menjars inspiratsen ingredients de l’època dels ibers (preparats pelsrestauradors del municipi),i es podrà visionar un audiovisual en 3D sobre l’antiga ciutat ibèrica, mitjançant unes ulleres de realitat virtual d’últimageneració.Totes les activitats són gratuïtes, excepte en el cas dels tastets ibers.

VISITA TEATRALITZADA A LA CIUTAT IBERICA D’ULLASTRET

Un dels comerciants més importants de la ciutat ibèrica d’Ullastret, Baspedas, us ensenyarà com era casa seva i us explicarà a què es dedicava.
DIES: dissabte 3 i diumenge 4 de juny
HORA: 18:00-19:00h
LLOC: ciutat ibèrica d’Ullastret
PREU: activitat gratuïta, aforament limitat.

VISITA VIRTUAL A LA CIUTAT IBERICA DULLASTRET EN 3D
Vine a fer una volta per la ciutat ibèrica d’Ullastret tal com era ara fa més de 2200 anys mitjançant un audiovisual que es podrà visionar amb unes ulleres de realitat virtual de darrera generació.*
DIA: dissabte 3 i diumenge 4 de juny
HORA: 12:00 – 20:00 h
LLOC: local social d’Ullastret
PREU: activitat gratuïta
*Activitat no apta per a menors de 12 anys

VISITA TEATRALITZADA: DELS IBERS A L’ULLASTRET MEDIEVAL
Bintar, una antiga habitant de la ciutat ibèrica d’Ullastret, farà un viatge en el temps i apareixerà enmig del nucli històric d’Ullastret en plena època medieval. Allà coneixerà tot un seguit de personatges, entre ells el batlle Pere Terrades, que li ensenyaran els canvis que hi ha hagut des de l’època ibèrica fins a la medieval a través dels edificis més emblemàtics del poble. Amors perduts, capellans, frares, comerciants, bruixes… què li espera a la Bintar en aquest nou món, per ella desconegut?
DIES: dissabte 3 i diumenge 4 de juny
HORA: 12:00 – 13:00 h 19:30 – 20:30 h
LLOC: nucli històric d’Ullastret
PREU: activitat gratuïta

TASTETS IBERS
Els restaurants i comerciants d’Ullastret oferiran tas-tets inspirats en el menjar i el beure d’època ibèrica.
DIES: dissabte 3 i diumenge 4 de juny
HORA: durant tot el dia
LLOC: nucli històric d’Ullastret

ACTIVITATS COMERCIALS I TALLERS
Al nucli històric d’Ullastret es podrà gaudir de tallers de fabricació i decoració de ceràmica, encuny de moneda i elaboració de cervesa.
DIA: dissabte 3 i diumenge 4 de juny
HORA: 12:00 – 14:00 h 16:30 – 20:30 h
LLOC: nucli històric d’Ullastret

Paral·lament, a la ciutat ibèrica d’Ullastret es podrà aprendre a caçar igual que ho feien els ibers amb arc i fletxa, i participar de la construcció d’una casa ibèrica.
DIA: dissabte 3 i diumenge 4 de juny
HORA: 11:00-14:00h 16:30-19:30h
LLOC: ciutat ibèrica d’Ullastret
PREU: activitat gratuït

TALLERS INFANTILS
Al nucli històric d’Ullastret es podrà participar en un taller d’escriptura, on aprendrem a escriure amb l’alfabet iber; un de tissatge, on podrem teixir-nos un petit teixit, i un de mòlta de gra per transfor-mar el blat en farina.
DIA: dissabte 3 i diumenge 4 de juny
HORA: 12:00 – 14:00 h 16:30 – 20:30 h
LLOC: plaça Garbina (nucli històric d’Ullastret)
PREU: activitats gratuïtes

TALLER I GIMCANA FOTOGRÀFiCA AMB EL MÒBIL PER A ADOLESCENTS
Taller preparatori i gimcana, que consistirà a fer una sèrie de proves fotogràfiques seguint un itinerari, al llarg del qual, els adolescents seran els artistes i, al mateix temps, aprendran tècniques de fotografia. L’activitat tindrà una difusió instantània a les xarxes socials.
DIA: dissabte 3 de juny
HORA: 17:30 h
LLOC: espai de tallers del nucli històric d’Ullastret
PREU: activitat gratuïta
DURADA: aproximadament 2 hores
*Cal inscripció prèvia durant el mateix dia al punt d’informació del festival.

CONCERT A LES ESCALES DE LA MURALLA AMB EL GRUP BAUMA, MÚSICA FOLK D’ARREU
Bauma ens proposa un fascinant viatge per tot Eu-ropa a través de la seva música tradicional. Gaudi-rem de cinc músics sobre l’escenari fent sonar una àmplia i diversa varietat d’instruments de diferents procedències i completament acústics, la conjuntura dels quals imprimeix la sonoritat pròpia i original del grup.
DIA: dissabte 3 de juny
HORA: 20:30 h
LLOC: nucli històric d’Ullastret
PREU: activitat gratuïta

1 Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *