LA CASA DELS RATOLINS

“LA CASA DELS RATOLINS”

Karina Shaapman

Editorial Blackie Little Books

16 euros

Blackie Little és el segell infantil de Blackie Books. Les seves edicions són extremadament cuidades, i en totes elles preval la creativitat dels més petits, per motivar la seva imaginació. Publica llibres gamberros, divertits, irònics.

Ens agraden les històries protagonitzades per nenes i nens perduts, somiadors, solitaris … Nens i nenes que veuen el món de manera diferent. A Blackie Little creiem que els clàssics són moderns. A Blackie Little no pretenem ensenyar als nens sinó aprendre d’ells i amb ells.

Aquest és un àlbum il·lustrat molt especial.

D’entrada la seva autora és una artista de les manualitats i miniatures. Va començar fent, com aquell qui res, una casa de nines amb dues capses de cartró i, a copia d’anys, ho va anar transformant en tot un univers: una casa immensa de ratolins!

Més de cent habitacions i espais per descobrir! Carregats de detalls infinits elaborats amb tota mena de materials: cartró, teixits, botons… Els ratolins, per exemple, estan confeccionats amb llana. Mentre la construïa anava creant els personatges i les històries que vivien dins d’aquest món tan ric en imaginació i traça.

Els protagonistes són en Sam, un ratolí molt tímid i insegur, i la Júlia, la seva amiga, que és molt tafanera i divertida. Junts passen per moltes situacions i aventures màgiques carregades de sorpreses.

Un llibre per perdre-us-hi. De mirades Inacabables.

Un llibre recomenat per la Tol.

Us deixem els links:

Editorial Blackie Books  //  Karina Schaapman  // The Mouse Mansion

 

I ATENCIÓ!

Els amics de Blackiebooks ens han regalat un llibre “LA CASA DELS RATOLINS” per sortejar entre els nostres subscriptors. Hi voleu participar?

Heu de ser subscriptors de menutsgirona i deixar un comentari en aquesta entrada dient: Quins treballs manuals els agrada fer als vostres menuts? Quins materials reciclables utilitzen?

El sorteig queda obert des d’avui dilluns, 22 d’octubre i fins el diumenge 28 d’0ctubre a les 24 h.

MOLTA SORT COLLA!!!

36 Comments

 • Laura Codina ha dit:

  Ens encanta fer manualitats!ara per la castanyada farem un monstre menja castanyes amb una capsa de mocadors de paper. Però el material estrella per fer manualitats són els rotllos de paper de vàter!

  Pd. Ens encanten els llibres de la col·lecció de la casa dels ratolins. Els recomanem a tothom!!

 • Jordi ha dit:

  A casa, amb la petita de 2 anys, mirem de reciclar-ho tot.

  Rulls de paper de cuina o vàter, draps vells de cuina, papers de diari o pinces de fusta d’estendre la roba, qualsevol cosa ens serveix per fer un avió, un tren, una nina…

  • Sussi ha dit:

   Al meu fill de 7 anys aquest any li fa molta ilu celebrar Halloween i amb una capsa de panettone sha fet una super mascara tipus casc, retallada, pintada… Ell ha tingut la idea i sho ha fet tot sol! Li ha quedat xulissima 🙂

 • Aina ha dit:

  Fem manualitats amb qualsevol cosa que tenim a l’abast, però tenint en compte que la meva filla només té 20 mesos els resultats els podem qualificar de bastant abstractes😅

 • Bet PM ha dit:

  A casa ens encanta fer manualitats! Amb la colla d’amics de l’escola els regals d’aniversari són manualitats cada any més elaborades i precioses! braçalets, marcs de fotos, capses decorades, baldufes… que grans que es fan!!

  Som fans de la casa dels ratolins! Uns personatges màgics!
  SOrt!

 • Imma ha dit:

  Sobretot fan servir cartrons i fulls ja utilitzats però també caixes i fustes poden servir per fer manualitats.

 • Aurora ha dit:

  Ho reciclem tot: rotllos de paper de cuina, de vàter, plàstic de bombolles, pinyes que trobem al bosc…

 • Bibiana ha dit:

  A casa tenim 2 expertes en manualitats d tot tipus! Tenim calaixos plens d materials i d creacions 😅

 • Berta Chico ha dit:

  A casa ens agrada fer manualitats amb materials nous i textures noves barrejat amb materials reciclats. Ara pintem samarretes!!

 • Natàlia ha dit:

  A casa es guarda i recicla tot!! Ens encanten les manualitats amb materials reciclats.

 • Ma Rosa ha dit:

  Als meus petits i a mi ens encanta fer manualitats, reciclem tot tipus de material: rotlles de paper, retallem tot el que podem i fem coets, autobusos i tot el que es pugui imaginar sense cap tipus de límit!

 • Farners Pararols ha dit:

  A casa ens encanten les manualitats. La costura és de les preferides. Ara fa unes setmanes ens hem centrat en manualitats amb llana

 • Núria ha dit:

  Oueres + pintura és una aposta segura a casa!

 • Anna ha dit:

  A casa no desaprofitem res, però les caixes de cartró guanyen. Quan cauen a les mans dels tres petits de casa les tranformen en les mil i una.

 • Noe ha dit:

  Les caixes de cartró, ja siguin de sabates, més geans, de galetes….

 • cristina canals ha dit:

  Li agraden les manualitats de tot tipus, aprofitem gots de plàstic, cartrons de paper wc o cuina, botons ….

 • Susana ha dit:

  La meva filla de 4 anys està retallant i pintant carbasses de tardor i Halloween. El material que utilitza és paper reciclat. A
  Continuación penja les carbasses amb pinces a un fil de llana vella.

 • Elisabet Canals ha dit:

  A casa fem manualidatd amb el rótllo de papel wc., amb taps de suro, oueres, brick de llet….

 • Mireia ha dit:

  A les petites de casa els hi encanta fer manualitats amb tots tipus de papers, cartolines… sovint fan servir els rotlles de paper de water i els reconverteixen en micròfons.

 • ANA ARNAL ha dit:

  Per una banda, a la nostra filla li agrada molt pintar amb pincells i també cosir. Ara se m’ha girat feina ja que només demana fer nines de drap… 😉
  Per altre banda, a casa ho reciclem TOT: taps de suro, pinyes, pals, caixes, pedres, pots de plàstic i de vidre, papers de diari, etc…

 • Anna ha dit:

  Li agrada molt fer postals (targetes de felicitació) ja que em veu a mi fent-ne d’scrap com a hobby. Utilitzem papers qie ja tenen una cara utilitzada, trossos de cordills, paperets i el que va trobant jejeje fa bones composicions!

 • Yenait ha dit:

  Reciclen tot tipus de materials, l’any passat, per nadal, amb taps de suro varen fer uns imans per la nevera i unes boles de decoració per l’arbre molt chules. Amb els rotlles de paper petits, feltre i pintures varen fer uns rens del Pare Noel. Aquests cap de setmana un marc de fotos pintat amb una tècnica d’envelliment ..els hi encanten les manualitats!!

 • Mari Lorente ha dit:

  A casa troben la creativitat i la manera de fer un tomb a les coses de qualsevol objecte. Però les reines són les caixes, els hi encanten i fan un munt de creacions

 • Gabriela Barabino Rojas ha dit:

  En casa reciclamos tapones de plàstico, corcho, y hacemos con ellos cuadros. Mi hijo de 5 años y medio pinta mucho, y hemos pintado un mural en la parted, sobre un niño que sacamos de un libro, que lleva una linterna (y le pusimos una luz LED ) para que en la oscuridad del pasillo no tenga miedo.

 • MONICA ha dit:

  Ostres! Ens encantaria que ens toques el llibre. La classe de la meva filla són la classe dels ratonins en Sam i la Júlia a partir del conte. Doncs nosaltres, també ens agrada fer manualitats amb el material: fem coets, pintem els rotllos de paper de wc de cuina, moneders … .

 • Vanesa ha dit:

  Amb en Marcel, que té 3 anys, ens agrada molt fer manualitats! Pintem pedres, fem experiments amb ingredients que trobem a la cuina, dibuixem cares contentes amb gomets, emplenem ampolles buides amb cigrons per fer maraques, fem avions i vaixells de paper i pintem bigotis als senyors/es que surten a les revistes 🙂

 • Laia ha dit:

  A casa guardem taps, rotlles, gomes, xapes… tot a mà per quan la creativitat s’allibera.

 • Margarida ha dit:

  A mi m’encanta fer manualitats i la meva filla s’hi apunta ràpidament.
  Utilitzem tot el que tenim per casa: oueres, taps, rotllos de paper, cartrons,…
  Hem fet: un camió de bonbers i un unicorn amb caixes de cartró.
  Uns sanitaris i uns sillonets, fets amb oueres, per amoblar una caseta de fusta feta per nosaltres
  Una làmpara i una tauleta auxiliar amb uns taps folrats de diferent material, per decorar la mateixa caseta.
  I un munt de coses més

 • Anna ha dit:

  Al meu fill de 6 anys li agrada molt fer manualitats. Aprofita sempre papers de regal, bosses de paper, plàstics protectors (els de les bombolletes), capses de sabates i qualsevol cosa que veu que anar d’anar a parar a les escombraries. Té molta imaginació i a partir del que té improvisa manualitats. Amb tisores, enganxament, colors i qualsevol material crea coses molt xules, des de pistes, coets, cares…

 • Guillem ha dit:

  La nostra menuda té dos anys i mig, i els treballs manuals que darrerament li agrada fer són pintar amb pinzell i retallar dibuixos per penjar-los, després, en algun lloc de la casa. Ara mateix, tenim una marieta pintada amb pinzell i retallada, penjada a la porta de vidre del safareig.

  El paper que fem servir per fer els retallables és sempre reciclat!

 • Aurèlia ha dit:

  Als petits de casa els encanta reciclar caixes per a construir-se capgrossos. Els pinten, els decoren i els treuen a passejar!

 • Rut ha dit:

  A casa ens encanta fer manualitats i, a mesura que els nens creixen, anem ampliant el repertori! Hem fet papallones amb mocadors de paper i agulles d’estendre, binocles amb tubs de paper de vàter, capgrossos de paper maixé, titelles i animals amb mitjons, màscares amb plats de paper, jocs i instruments musicals amb oueres, decoracions de Nadal amb branquetes i llana de colors… Però l’estrella són les capses de cartró, de totes mides i per fer mil coses! Teatrets d’ombres, decorats, jocs de taula inventats, capgrossos (uns altres), cabanes, vehicles, disfresses… Donen molt de joc!

 • imma ha dit:

  qualevol cosa que tinguem a casa serveix per fer…INVENTS!!! mama, guarda això, recullim allò del carrer que ens servirà per..així estem de divertits .-)

 • Yolanda ha dit:

  A la meva filla li encanta fer manualitats i qualsevol material li va bé: pintures, llanes, carolines, rotlles de paper de cuina… ho aprofita tot per deixar anar la seva creativitat.

 • Olga Oliver Bofill ha dit:

  Els agrada molt fer manualitats amb retalls de roba i feltre però també fan servir qualsevol cosa que es pugui reciclar: rotlles del paper de wc, taps de suro, bricks, capses de cartró, escuradents…

 • Bet Poch ha dit:

  La principal manualitat que fem a casa és la costura, seguida de la cuina! La petita s’està descobrint com una fantàstica cuinera!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *