MACCA

QUÈ? Mostra d’Animació i Curtmetratges de Cassà
QUI? Cineclub Vuitimig
ON? Diversos espais (Cassà de la Selva)
QUAN? 11, 12 i 13 de febrer de 2022
PER A QUI? Per a menuts animats
PREU Gratuït
COM ANAR-HI? Mira-ho
+INFO I INSCRIPCIONS cassacultura.cat

La MACCA manté la seva tradicional vocació popular, didàctica i pluridisciplinària, amb l’objectiu d’acostar el cinema d’animació i el món del curtmetratge a tothom a través de projeccions, tallers, concursos i exposicions.

Enguany tornarà a comptar amb tots els ingredients clàssics de la mostra i, per segona edició consecutiva, també s’acostarà al còmic amb un convidat excepcional: Albert Monteys. Un dels autors catalans més destacats dels darrers anys serà a Cassà per presentar els seus darrers treballs i guiar-nos per l’exposició Els universos de l’Albert Monteys, la primera mostra monogràfica que Ficomic ha dedicat a un autor català de còmic, i que, de forma excepcional, surt per primera vegada del MNAC per aterrar a Cassà. Una cita imprescindible per a tots els amants del còmic i la il·lustració, i amb motiu de la qual aprofitarem per centrar la mostra en el món de la ciència-ficció.


DIVENDRES 11 DE FEBRER

El Congreso

+12 anys

A les 20h a la Sala del Centre Recreatiu

(Aril Folman, 2019) Una singular joia del cinema d’animació recent basada en una novel·la del geni de la ciència-ficció StanislawLem. El director del premiat documental animat Valscon Bashir barreja imatge real,cultura pop i diverses tècniques d’animació en una pel·lícula hipnòtica, atrevida i espectacular protagonitzada per dos gegants, Robin Wright i Harvey Keitel.


DISSABTE 12 DE FEBRER

Xerrada: Els universos de l’Albert Monteys

A les 11 h a Can Trinxeria

L’exposició romandrà oberta de dilluns a dissabte, de 10 a 13h | Fins el 22 de març

Els universos de l’Albert Mon­teys és una exposició produïda per Ficomic per al Museu Na­cional d’Art de Catalunya (MNAC) que revisa les obres d’aquest autor, ambientades en els gèneres de la fantasia i la ciència-ficció. Treballs com Car­litos Fax, ¡Universo! (finalista als prestigiosos premis Eisner i mi­llor obra d’autor espanyol al Saló del Còmic de Barcelona 2019), Solid State i la recent i aclamada adaptació de Matadero Cinco de Kurt Vonnegut. I, evidentment, Calavera Lunar, el personatge que protagonitza la imatge grà­fica d’aquesta MACCA 2022 i que acaba de tornar a les llibreries amb una edició especial en ca­talà a càrrec de l’editorial Mai Més, que també presentarem. L’exposició il·lustra aquest reco­rregut de Monteys pel gènere amb peces originals i objectes (ninos, llibres, còmics) de cièn­cia-ficció que han influït en l’autor, i també afegeix una sèrie de dibuixos especials per a aquesta mostra que aporten el personal punt de vista de Mon­teys sobre les seves obres.


ELS TRES PORQUETS

De 3 a 9 anys

Hora del conte a càrrec de la Formigueta Curiosa

11 h | Auditori Sala Galà

La Bruna vol fer un bon regal per l’aniversari del seu pare, però no sap què fer. Mentre escolta un conte que el seu avi li interpreta amb un teatrí d’ombres se li acut una bona idea, li farà el millor regal del món, un que només li pot fer ella.

Inscripcions a partir de l’1 de febrer.


El meu 1r festival

A les 16.30 i a 18 h a la Sala del Centre Recreatiu (Activitat Edunauta)

Imprescindible per a iniciar els més petits en el món de l’ani­mació i descobrir un cinema sin­gular, inèdit i d’arreu del món. Com cada any, el nostre vell amic Sr. Claqueta ens presentarà dues sessions amb una selecció de curtmetratges per a majors de 2 i 7 anys, respectivament. Participa i decideix amb el teu vot el premi del públic al millor curtmetratge!


DIUMENGE 13 DE FEBRER

Taller d’animació amb plastilina

A les 10.30 h a Can Trinxeria (Activitat Edunauta)

El taller més veterà de la MACCA i l’ocasió per deixar anar la ima­ginació en historietes animades amb plastilina. A través de la tèc­nica tradicional de l’stop-motion, i amb el suport d’experts en ani­mació, podràs modelar i donar vida als teus propis personatges.


Correcurts a les 17.30 h (Jr)

19h a la Sala del Centre Recreatiu

El tòpic acostuma a relacionar els 18 anys amb la majoria d’edat. Però el Correcurts ja fa temps que es va consolidar com l’activitat bandera de la MACCA i en una cita per a creadors i creadores audiovisuals d’arreu de Catalunya. En la seva divui­tena edició, i després de sobre­viure fins i tot a una pandèmia, el Correcurts torna amb tota l’energia, acompanyat de nou del concurs per a menors de 16 anys, el retorn de la cerimònia d’entrega presencial a la Sala Centre Recreatiu i mantenint l’emissió en streaming per po­der-la seguir des de casa.


Premi Domènech Torrent i Gelmà

A les 18.30 h a la Sala del Centre Recreatiu

L’homenatge anual al desaparegut membre fundador del Cineclub 8 i mig tornarà a reconèixer la tasca de persones i entitats que treba­llen per mantenir el cinema als pobles. En aquesta ocasió, sens dubte amb un dels reconeixe­ments més emotius que hem tingut l’ocasió de concedir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *