Mercat de La Volta

QUÈ? Disseny de producte i artesania digital
QUI? Teatre
ON? Plaça de l’Assumpció (Sant Narcís, Girona)
QUAN? Dissabte 22 i diumenge 23 de desembre de 2018 | De 10 a 22 h
PER A QUI? Per a menuts aventurers
PREU 5 €
COM ANAR-HI? Mira-ho
+INFO Museu del Mar | 972 00 00 00

L’edició especial de Nadal del Mercat de La Volta ha estat programada en col·laboració amb VIBRA. La Festa de la Llum i el Grau en Arts Escèniques de l’Escola Universitària ERAM i està dedicada al disseny de producte i l’artesania digital. Enguany s’ha apostat per explorar el treball de creadors que combinen la fabricació digital amb l’artesanal perquè, per una banda l’artesania tradicional, a diferència de la fabricació industrial, permet elaborar productes únics on la mà del dissenyador o artesà acaba tenint una gran importància en el resultat final i, per altra, la incorporació d’eines digitals en els processos  productius facilita la feina i permet reduir despeses i temps de treball.

Durant dos dies es podran visitar els espais de La Volta per veure l’exposició col·lectiva a cura de la investigadora i dissenyadora Cristina Noguer i que posa en valor l’artesania i la fabricació digital. En formen part el projecte LMC de Jordi Canudas on cada mòbil és una peça única que experimenta els efectes de la llum, el moviment i el color, la proposta Her, fruit de la col·laboració entre Sur/Sac i Comme des Machines, on es demostren els beneficis de combinar l’artesania i la última tecnologia digital aplicada al món de la moda, el diàleg entre els dissenys de Pete Sans i Andreu Carulla que comparteixen la seva experiència on es descriu el producte final a través de les noves eines digitals i, finalment, el projecte Coudre, en format d’exhibició en directeien col·laboració amb Joan Raventós, que exemplifica com el futur dels processos productius fusionen la tradició ceramista amb les noves tecnologies. També es podrà conèixer el procés i resultat de la creació del cartell de La Volta #27, exemple de disseny generatiu amb 360 versions diferents fetes amb un sol patró, amb la conferència a càrrec del dissenyador David Casacuberta i els creadors del cartell, Quelic Berga, Gerard Encaboi Ale Moscoso, realitzat en el marc de la Universitat Oberta de Catalunya.

A més a més, els aparadors del projecte acolliran les intervencions lumíniques d’artistes de La Volta com Joanic Geniüt, Joan Corominas, Juan Righetti, Marta Salvador i Victor Masferrer, així com la impressora 3D de BCN3D Technologies .Cal destecar també la presència d’Oscar Guayabero, expert en disseny i para-dissenyador, que oferirà la conferència Disseny+empatia+mediació=canvi social. Els alumnes de tercer del Grau d’Arts Escèniques de l’ERAM presentaran el divendres 21 a les 17h la instal·lació i l’acció artística Arxipèlag. En l’apartat musical hi hauran actuacions els dos dies d’estils variats i per a tots els públics com Claqué Jazz Trio, Véase pág. 57, Drunken Sailors i Els Mals Endreços.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *