Mercat de La Volta

QUÈ? XIXè Mercat de La Volta (Art Km0)
ON? Plaça Assumpció, Sant Narcís (Girona)
QUAN? Dissabte 11 de març de 2017 | De 10 a 20 h
PER A QUI? Per a menuts Km0
PREU Gratuït
COM ANAR-HI? Mira-ho
+INFO girona.cat/lavolta/

Des del 2015, La Volta ha celebrat mensualment un mercat d’Art (Km0) a la plaça de l’Assumpció de Sant Narcís amb el qual s’ha aconseguit situar el barri en el mapa d’espais dedicats a la creació i exhibició artística i cultural de la ciutat de Girona, transformant la plaça en una àgora en què l’intercanvi d’idees, el comerç de proximitat i l’oferta cultural i pedagògica, conviuen en un entorn incomparable.

Aquest 2017, s’han programat 4 mercats molt especials que coincideixen amb esdeveniments emblemàtics de la ciutat de Girona (Black Music Festival, Temps de Flors, Fires de Sant Narcís i Nadal) i que, com sempre, apropen al visitant propostes d’art, nova artesania i disseny, de la mà dels seus propis creadors, així com tallers, exposicions, exhibicions, instal·lacions, etc.

El dissabte 11 de març de 10 a 20h el Mercat de la Volta celebra una edició especial en col·laboració amb el Black Music Festival. A l’hora del vermut, a les 12h, pugen a l’escenari Tokaji Quartet, una formació en què la confluència de la música clàssica i la moderna propicia un viatge de Viena a Memphis, saltant d’estils i registres sense complexes. Durant el matí, Dj Quelic, el dj resident del Mercat de la Volta, és l’encarregat de posar la banda sonora del mercat amb la seva sempre refrescant i variada selecció musical.

Al mercat hi participen 28 artistes, artesans i dissenyadors amb les seves creacions, tallers i exhibicions de processos creatius per a aprendre les tècniques manuals més interessants i conèixer de primera mà la història que s’amaga darrere de cada creació.

En aquesta edició, destaquem la participació de Katakrak, la companyia d’arts de carrer dedicada a la creació de jocs amb materials recuperats, que presenten els artilugis interactius Recicloperats i Animalada, que despertaran la imaginació de petits i grans.

A les 13:13h a La Cova de La Volta (plaça de l’Assumpció, 15), Pol Ballonga, artista en residència de la Volta, inaugura l’exposició individual de pintura i escultura “Introspecció” en què la imaginació del jove artista li permet endinsar-se en un viatge interior per recrear artísticament sentiments, records i emocions.

Durant tot el dia, ens acompanyen Instruments Trastocats amb la mostra interactiva d’instruments amb material recuperat; Galanthus, entitat dedicada a l’estudi i la divulgació del medi natural, ens proposa un taller de caixes de niu, per a ratpenats.

A més a més, podrem disfrutar d’una exhibició del joc del bèlit a la plaça, a càrrec de l’Associació Cultural Bèlit, per donar a conèixer el Campionat de Bèlit que se celebra a finals de març a Sant Narcís. El col·lectiu Terram, membre de la xarxa Móra de bioconstructors de Girona, retornen al mercat amb un taller d’arrebossat de terra, textures i acabats, Tell fusta amb un espai de joc, Manon Robbers amb un taller de postals, Cuscusians amb el taller Sr. Embut i Pillut, Pau Morales amb un taller de Mirlitó-kazoo, Migongo amb el taller 100 maneres de customitzar una samarreta, L’ASCèNICA amb un taller de màgia i Sargantana Stones amb un taller de pedres pintades. També es reprèn la serigrafia mòbil gràcies a Joanic Geniüt que ja té a punt el cartell del XIXè mercat per ser reproduït pels usuaris.

A quarts de dues del migdia, es serveix el dinar popular sota els til·lers de la plaça, cortesia de Paelles.cat: calçotada, botifarra i patates al caliu. A la tarda, retornen els vinils d’Amor de Callos Soundsystem per fer-nos ballar fins que el sol es pongui (Northern soul, rythm and blues, etc.) i a les 17h el pescador Vador ens ofereix l’espectacle de clown Pescaplastik per als més menuts de la casa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *