Museu de la Mediterrània

El Museu de la Mediterrània organitza diverses activitats de descoberta del territori per Setmana Santa. Activitats a l’aire lliure, caminades i excursions per conèixer millor la història i el medi natural de Torroella de Montgrí.

Informació per les activitats

Punt de sortida Museu de la Mediterrània. Preu 4 €. Edat recomanada a partir de 8 anys. Places limitades. Cal inscripció prèvia mitjançant el telèfon 972 75 51 80 o el correu museu@torroella-estartit.cat.

 

“Solitud”. Sortida Literària fins a Santa Caterina 

Divendres 30 de març de 2018, a les 10.00 h // Durada: 3.50 h

«Solitud» és una de les grans obres de la literatura catalana, però el que poca gent sap és que es està inspirada en el Montgrí i, especialment, en l’ermita de Santa Caterina. Amb aquest afany de descoberta, el Museu de la Mediterrània organitza una sortida literària pel Montgrí per anar resseguint els racons i les paraules d’aquesta gran novel·la de Víctor Català. L’excursió literària començarà al nucli de Torroella, continuarà per la creu i s’acabarà a l’ermita de Santa Caterina, l’escenari principal de la novel·la. Durant l’itinerari podrem gaudir de l’incomparable bellesa de l’Empordà i la podrem comparar amb la descripció que en fa l’autora en el primer capítol del llibre: «La pujada», entre d’altres fragments. També coneixerem una mica millor l’autora, Caterina Albert, que s’amagava sota el pseudònim de Víctor Català.

Sortida amb contingut literari amb caminada fins a l’ermita de Santa Caterina. Recomanable portar calçat adequat i aigua.

 

Itinerari d’observació i identificació de papallones 

Dissabte 31 de març, a les 11.00 h //Durada: 2.50 h

Les papallones són un dels insectes que més ens fascinen. Tots hem corregut darrere d’alguna i ens hem quedat encantats veient com volen al nostre voltant. Però, realment, què coneixem de les papallones? Sabem com viuen? Què mengen? A quins indrets del Montgrí les podem trobar? El Museu de la Mediterrània us convida a una sortida d’observació i identificació de papallones del Montgrí. Visitarem una àrea de gran diversitat d’espècies i descobrirem les principals famílies de papallones diürnes que viuen al Montgrí i el cicle vital d’un bon grapat d’elles.

Ens aproparem amb vehicles particulars al punt d’observació. Recomanable portar calçat adequat i aigua.

 

Sortida al Castell del Montgrí

Diumenge 1 d’abril, a les 10.00 h // Durada: 3.50 h

El Castell és l’element més simbòlic del nostre paisatge. Des de dalt el cim ens vigila a tots. Per això, us proposem una caminada familiar fins al capdamunt del massís del Montgrí, per redescobrir els valors culturals i naturals que amaga el Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter. Aprendrem les plantes, les flors i els animals que habiten en aquesta muntanya. Un cop al cim, tan petits com gran, podrem gaudir del mirador més privilegiat de l’Empordà i aprendrem la història de la construcció del castell, els seus elements defensius, el misteri de per què segueix inacabat i alguns secrets més que estan molt ben amagats. Ens hi acompanyeu?

Sortida amb caminada de dificultat mitjana fins al Castell de Montgrí. Recomanable portar calçat adequat i aigua.

 

Visita a la Mina d’Aigua

Dilluns 2 d’abril, a les 11.00 h // Durada: 50 minuts

L’aigua al llarg de la història sempre ha significat vida i progrés pels pobles. Tot nucli habitat ha tingut una font d’aigua al voltant de la qual s’ha originat, ha crescut i s’ha desenvolupat amb el pas del temps. Torroella de Montgrí no n’és l’excepció i al voltant de la Mina d’Aigua, de la qual la primera referència és del segle XIV, es va començar a bastir la nostra vila. Us proposem un viatge subterrani a través de la mina d’aigua que us descobrirà prop de 130 metres de canalització i us portarà cap a un món amagat i per descobrir. Un viatge emocionant que us permetrà conèixer una mica més la història de Torroella de Montgrí. Entreu a la Mina d’Aigua i submergiu-vos sota terra per descobrir un dels elements arquitectònics més importants del patrimoni cultural de la vila.

Visita dins del Nucli Antic de Torroella de Montgrí. Es possible que es requereixi l’ús de botes d’aigua segons el nivell freàtic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *