Nadal al Museu

Petits detectius envairan els 26 museus de la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona en la 4a edició de Nadal al Museu

Del 6 de desembre al 7 de gener tindrà lloc una nova edició de Nadal al Museu, aquest any els 26 museus de la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona convertiran en detectius els nens i nenes que a més de resoldre missatges secrets també descobriran el patrimoni cultural.

Els 26 museus que conformen la Xarxa oferiran una àmplia oferta d’activitats familiars programades en motiu de les vacances de Nadal: tallers infantils, casals de Nadal, pessebres, audicions de música… pretenent que els museus entrin dins l’imaginari familiar com un espai obert, lúdic, amable i acollidor per descobrir durant el període nadalenc.

Del 6 de desembre al 7 de gener tindrà lloc la quarta edició de Nadal al Museu. Els 26 museus que integren la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona s’uneixen de nou sota el lema ‘Aquest Nadal la teva aventura comença al Museu’ per motivar les visites de públic familiar durant les festes nadalenques. Els museus, de temàtiques variades com la història, el cinema, el joc, l’artesania, l’arqueologia, l’etnologia, el medi natural, el mar, la tecnologia, l’art… oferiran la possibilitat de passar-s’ho bé i descobrir tot el patrimoni que ofereixen els museus.

Enguany nens i nenes es transformaran en petits detectius per descobrir els missatges secrets que amaguen els museus. Una activitat conjunta que els 26 museus han preparat als seus visitants on a través d’un joc de pistes els més petits podran apendre del patrimoni cultural de cada museu; una bona oportunitat per descobrir amb familia els museus de les comarques de Girona.

A més a més del joc de pistes, cada museu ha preparat activitats especials per fer durant aquest període vacacional. Els nens i nenes podran participar en tallers i activitats com preparar la decoració nadalenca de casa, cuinar plats típics d’aquestes festes, fabricar les seves pròpies joguines, fer els fanalets de Reis o gaudir de recitals de contes de Nadal, entre moltes altres activitats.

En les properes setmanes s’anunciaran les dates i totes les propostes que els 26 museus han dissenyat per aquestes festes de Nadal.

Els 26 museus integrants de la 4a edició ‘Aquest Nadal, la teva aventura comença al museu’ son:

ARBÚCIES
Museu Etnològic del Montseny. La Gabella (Arbúcies)

BANYOLES
Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles
Museu Darder. Espai d’Interpretació de l’Estany

LA BISBAL
Terracotta. Museu de terrissa i ceràmica industrial de la Bisbal

BREDA
Museu Municipal Josep Aragay

CASTELLÓ D’EMPÚRIES
Ecomuseu-Farinera de Castelló d’Empúries

EMPÚRIES – L’ESCALA
Museu d’Arqueologia de Catalunya
Museu de l’Anxova i de la Sal

FIGUERES
Museu del Joguet de Catalunya
Museu de l’Empordà

GIRONA
Museu d’Arqueologia de Catalunya
Museu d’Art de Girona
Museu del Cinema. Col·lecció Tomàs Mallol
Museu d’Història de Girona
Museu d’Història dels Jueus
Tresor de la Catedral de Girona

LLÍVIA
Museu Municipal de Llívia

LLORET DE MAR
Museu del Mar

OLOT
Museu de la Garrotxa
Museu dels Sants

PALAFRUGELL
Museu del Suro de Palafrugell

PALAMÓS
Museu de la Pesca

RIPOLL
Museu Etnogràfic

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Museu d’Història

TORROELLA DE MONTGRÍ
Museu de la Mediterrània

ULLASTRET
Museu d’Arqueologia de Catalunya

+ INFORMACIÓ www.nadalalmuseu.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *