Ocells de pas

QUÈ? Cinema
ON? Cinema Truffaut (Girona)
QUAN? Divendres 17 a les 16.30 h / Dissabte 18 a les 12 h / Diumenge 19 de febrer de 2017 a les 12 h
PER A QUI? Per a menuts de pas +9
PREU 5 €
COM ANAR-HI? Mira-ho
+INFO cinematruffaut.com

Le Petit Truffaut és un espai de cinema infantil, dedicat als més petits de la casa, pensat per oferir alternatives tant a ells com a uns pares interessats en trobar cinema de qualitat. Al mateix temps que les grans productores consoliden una hegemonia quasi exclusiva en les pel·lícules d’animació, apareixen alternatives que busquen fer-se un espai i proposar altres visions, altres històries, i altres maneres d’explicar-les.

Així, Le Petit Truffaut, pretén vetllar per a garantir que el cinema infantil per als més exigents, tingui el seu espai a la ciutat de Girona. Un espai on els nens i nenes vegin i sentin el cinema d’una manera diferent, ampliant les reduïdes -i sovint reiteratives- opcions que es troben als cinemes convencionals. Un espai en la línia del que ofereix el Cinema Truffaut amb la seva programació regular, centrant-se en ampliar mirades, preocupant-se i tenint cura del públic infantil, el públic del futur.

I aquesta setmana:

Divendres 17 de febrer // 17.30 h

La tortuga roja (+9). Durada: 80 minuts.

Atrapat en una illa deserta, envoltat d’aus, crancs i altres animals marins, un nàufrag s’haurà d’adaptar a la vida a la natura més pura i salvatge. No ho aconsegueix, i els seus inútils intents per escapar de l’illa el porten a trobar-se amb una misteriosa tortuga vermella. A partir d’aquest moment, la seva vida canviarà per sempre. Primer llargmetratge de l’holandès Michael Dudok de Wit, guanyador de l’Oscar a millor curtmetratge i primera coproducció de l’Estudi Ghibli fora del Japó.

Dissabte 18 de febrer // 12 h

El regal de la Molly Monstre (+3)

Aquesta coproducció alemanya-sueca-suïssa, amb direcció de Ted Sieger i guió de John Chambers, planteja una situació que busca l’empatia del petit espectador, abordant un conflicte molt habitual en les famílies, com és l’adaptació dels infants a l’arribada d’un nou germà o germana.

La Molly Monstre és l’única i molt estimada filla d’en Popo i l’Etna Monstre. La seva vida transcorre en l’entorn familiar, jugant amb el seu millor amic, l’Edison, una joguina de corda que té vida pròpia. Però quan la seva mare pon un ou (que covarà el pare), la Molly emprèn un viatge que canviarà el seu lloc a la família. El viatge la durà lluny de casa seva, travessant les Muntanyes Molt Molt Salvatges i fins a l’illa de l’Ou, on es reunirà amb el pare i la mare i amb el seu nou germanet minimonstre.

Diumenge 19 de febrer // 12 h

Ocells de pas (+9)

Guanyadora del Premio Giraldillo Junior 2016 – Festival de Cine Europeo de Sevilla

La Cathy té un pare amb pensades molt curioses: pel seu aniversari, li ha regalat un ou d’ànec amb la intenció que el covi i que després sigui la seva mama. Però, casualment, a qui primer veu el petit ànec en néixer és la Margaux, una amiga de la Cathy que va en cadira de rodes. L’aneguet  l’ha identificat com a mare seva, però els pares no se’n volen fer càrrec. Per protegir i salvar l’ocell, les dues nenes s’escapen i emprenen una aventura de llibertat, un periple en què descobriran molt més sobre elles mateixes que sobre el rescat d’un palmípede.

En la línia dels films dels germans Dardenne, sota una aparent simplicitat, aquest conte iniciàtic amaga una bella paleta d’emocions i de temes: l’amistat, la sobreprotecció dels pares, la discapacitat, la superació dels límits, la necessitat de llibertat i d’autonomia dels nens i les nenes,  la recerca d’un espai propi i el donar valor a les petites coses.

I aquí tenim la sorpresa…

A menutsGIRONA sortegem una entrada doble entre tots els nostres subscriptors per anar a veure Ocells de pas amb Le Petit Truffaut. Voleu saber com aconseguir-les? Tan sols heu de contestar una pregunta deixant un comentari en aquest mateix post… >>> Quina mascota fa les delícies del vostre menut? Com es diu?

*Teniu temps de participar en el sorteig fins el dijous 16 de febrer a les 24 h.

9 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *