Pessebre vivent

QUÈ? Pessebre vivent
ON? Nucli antic (Castell d’Aro)
QUAN? 17, 23, 25, 26 i 30 de desembre de 2017, i 1 i 6 de gener de 2018 | 19 h
PER A QUI? Per a menuts figurants
PREU De 0 a 3 anys i amb el carnet del Club Super 3: Gratis | De 4 a 11 anys: 3 € | A partir 12 anys i adults: 5 €
COM ANAR-HI? Mira-ho
+INFO I ENTRADES pessebrevivent.com

El Pessebre comença l’any 1959 de ma de mossèn Gumersind i la família Bas. Mossèn Gumersind declara, en les seves memòries, que s’inspirà en el Pessebre Vivent d’Engordany (Andorra) creat per l’Esteve Albert. A dia d’avui, el Pessebre de Castell d’Aro és  el pessebre vivent més antic  de Catalunya.

Els quadres del pessebre compten amb la participació de 300 figurants i comencen, després d’una representació inicial, amb escenes de l’Antic Testament. Tot seguit, hi ha un conjunt d’escenes clàssiques i comunes a molts pessebres vivents d’arreu: l’anunciació, la casa de Natzaret, l’anunci de l’empadronament, la recerca d’una fonda, l’anada a Betlem, l’Anunciació dels pastors, els Reis, la cova del Naixement…

Però un dels tocs especials, i que donen personalitat pròpia al Pessebre Vivent de Castell d’Aro, és la representació d’unes escenes singulars i sorprenents, basades en la representació d’oficis artesanals i escenes relacionades amb el camp i la pagesia: la masia, el forn de pa, la carbonera, la castanyera, el gran mercat, el treball del vi i de l’oli, el gran molí, pastors, caçadors, la dona que renta i molts d’altres.

1 Comment

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *