Pessebres 2017-2018

El pessebre és la representació tradicional de la commemoració del naixement de Jesús. El més típic és el de suro acompanyat de les figures de plàstic que representen alguns personatges populars: el caçador, la filadora, el pastor, la bugadera, el pescador o el caganer.

De figures per fer el pessebre, n’hi ha de força estils, de moltes mides, de materials diversos. Algunes van vestides com si fossin hebreus del temps de Jesús, i d’altres com els pastors catalans del segle XIX. La més coneguda, sens dubte, és el caganer.

A totes les llars catalanes per Nadal es fa el pessebre. De formes, mides i materials diversos que varien segons la imaginació i l’espai de cadascú. Per aquestes dates, als pobles i ciutats també podem veure escampats tot tipus de pessebres.

Repartits per la geografia catalana, els pessebres vivents, són representacions del naixement de Jesús on els habitants dels pobles es vesteixen i es caracteritzen com si fossin les diferents figures del pessebre. Es pot recrear una autèntica visió d’un dia qualsevol de fa 2000 anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *