PLASTICUS MARITIMUS

“PLASTICUS MARITIMUS, UNA ESPÈCIE INVASORA”

Text: Ana Pêgo amb Isabel Minhos Martins
Il·lustracions: Bernardo P. Carvalho
A partir de 5 anys
Format: 150 x 210 mm
Pàgines: 176
Preu: 18 €
Editorial: Kalandraka

KALANDRAKA es va presentar un 2 d’abril -Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil- del 1998, amb el lema “Llibres per a somniar”. L’objectiu era publicar obres de la millor qualitat estètica i literària en gallec per contribuir a la normalització lingüística del nostre país. Des de Galícia, KALANDRAKA va obrir el seu catàleg a altres llengües, fins a convertir-se en un projecte plurilingüe en castellà, gallec, català, eusquera, portuguès, italià i anglès.  Del compromís de KALANDRAKA amb la multiculturalitat, l’educació, la tolerància o el respecte al medi; de l’aposta per l’animació a la lectura com a estratègia per a estimular la imaginació i la curiositat dels més petits; del suport als creadors a través de la convocatòria del Premi Internacional COMPOSTELA per a àlbums il·lustrats i del Premi Internacional ‘Ciudad de Orihuela de Poesía para Niños’, neix l’estímul per a continuar fent llibres que sedueixin, commoguin, diverteixin i perdurin en el temps.   


Quan era petita, la biòloga Ana Pêgo no jugava al pati de casa, sinó que ho feia gairabé sempre a la platja. Hi feia passejades, observava els bassals de marea i col·leccionava fòssils. Tanmateix, a mesura que va anar creixent, va entendre que una nova espècie es tornava cada cop més comuna a la sorra: el plàstic.

Per alertar sobre les seves conseqüències a la vida del planeta, l’Ana va decidir col·leccionar i donar un nom a aquesta espècie. La va anomenar Plasticus maritimus, i des de llavors va començar un projecte de sensibilització per a un ús més sensat dels plàstics i mai més no els ha donat treva.

Inspirat en aquest projecte, aquest llibre conté informació sobre la relació entre el plàstic i els oceans.

També inclou una guia per preparar excursions a la platja i motivar el lector per aquest canvi. Aquest Plasticus maritimus, pel fet de ser artificial, invasor, contaminant i tenir una vida tan llarga, es mereix tenir els dies comptats!


Cada hora que passa,
mil tones de plàstic van a parar als oceans.
L’equivalent a un camió ple de plàstic per minut!
Ha arribat el moment de fer-hi alguna cosa.


I atenció! 

Els amics de KALANDRAKA ens han regalat un exemplar de “PLASTICUS MARITIMUS” per sortejar entre tota la colla de menutsGIRONA. Com?

Heu de ser subscriptors de menutsgirona i deixar un comentari en aquesta entrada dient:

Preneu mesures a casa per reduir l’ús del plàstic? Quines?

El sorteig queda obert des d’avui dimecres, 24 de juny i fins al dimarts 30 de juny a les 24 h.

MOLTA SORT COLLA!!!

31 Comments

 • Mireia ha dit:

  Sí! Comprem la majoria dels productes alimentaris a granel. I ens fem el nostre propi sabó de bany

 • Sandra ha dit:

  Siiiii. Nosaltres per sort tenim una botiga molt a prop de casa on venen de tot a granel: llegums, pasta, galetes, farina, sabó…
  I els refrescs comprem en pots de vidre amb l’envàs retornable!!

 • Em ha dit:

  Anem a comprar a mercat i utilitzem directament el cabàs sebse bosses de plàstic

  • Helen Brownsell ha dit:

   Intentem fer-ho cada vegada millor. Reciclem molt i, on podem, no fem servir plàstic d’un sol ús. És molt difícil comprar productes que no venen embolicats en plàstic però ho intentem.

 • Montse Torres ha dit:

  Utilitzem el minim plastic possible, un plastic que hem reduit és el de la carnisseria, anem a comprar l’embotit i carn amb tuppers.

  • Noe ha dit:

   Portem bosses de tela o reutilitzables, usem tuppers en comptes de film, portem carro de compra, els fills fan servir bossetes d,esmorzar de tela….

 • Imma ha dit:

  Nosaltres fem servir ampolles de vidre i anem a comprar amb un cabàs gran per no necessitar bosses de plàstic.

  • Farners de la Rosa ha dit:

   Quan anem a mercat a comprar fruita i verdura fem servir bosses de roba. I també reutilitzem envasosos per anar a la carnisseria.

   • Anna ha dit:

    Portem bosses de tela i carro per anar a comprar, comprem a granel, no fem servir ampolles ni envasos de plàstic i reciclem i reutilitzem tot el que podem!

  • Bibiana ha dit:

   A casa hem reduït molt el plàstic. Anem a comprar a les botigues del barri amb tapers de vidre. Hi anem amb el carro i per beure utilitzem l’aigua de l’aixeta. Encara ens queda feina per fer, però anem realitzants bons canvis.

 • Júlia ha dit:

  Intentem comprar el màxim d’aliments no processats i a granel (encara que on vivim hi ha poca oferta…).
  Tenim pendent anar a comprar amb tuppers i començar a utilitzar sabons sòlids!

 • Marta ha dit:

  Comprem tot el que podem a granel, utilitzem productes sòlids per al bany i ens fem el sabó de la roba i la majoria de productes de la farmaciola, utilitzant envasos de vidre.

 • Alícia ha dit:

  Hem deixat d’utilitzar bosses de plàstic, els productes de neteja i cosmètica són ecològics i els envasos totalment reciclables.

  • Gemma ha dit:

   Sí! A casa tots tenim la nostra pròpia ampolla metàl·lica per dur l’aigua quan sortim a passejar i l’embolcall de roba pels esmorzars i berenars! A més, intentem sempre dur les bosses de tela O rafia per anar a fer la compra 😊

   • Olga Oliver Bofill ha dit:

    A casa anem a comprar utilitzant unes bosses de tela, fem servir ampolles de vidre reutilitzables per l’aigua i reciclem qualsevol plàstic que entri a casa.

   • Gemma ha dit:

    Mica a mica anem dient adeu al plàstic… carmanyoles, ampolles reutilitzables, bosses de tela, compra a granel…

 • Laura codina ha dit:

  Anem a comprar amb les nostres bosses, tupers i pots. I intentem comprar tot el que podem a granel o en envasos retornables

 • Neus ha dit:

  Si, anem a comprar amb el carro de la compra i comprem fruita i verdura de proximitat sense envasos.

 • Núria ha dit:

  Anem a buscar aigua a la font i utilitzem bosses de lli per la verdura i la fruita.

 • Mont Prats Maune ha dit:

  Fer servir les nostres bosses per anar al super

 • Berta Chico Julià ha dit:

  Anem sempre a comprar sempre amb carro o bosses de roba. Comprem la carn, fruita i verdura sense embasar i comprem productes frescos de proximitat. No embolcallem, utilitzem tuppers i contenidors rentables (de roba, cantimplores, etc) per posar el berenar i begudes. Els plàstics que consumim (pots de xampú, etc) els reciclem.

 • Marta ha dit:

  Tot el que comprem intentem que sigui sense envasar, fresc i d’aquí!

 • Clara ha dit:

  Anem a comprar amb les nostres bosses, procurem triar sempre que podem productes no envasats en plàstic.
  El plàstic que encara adquirim el reciclem.

  • admin ha dit:

   Enhorabona Clara! T’emportes el llibre-GUIA “PLASTICUS MARITIMUS” per gaudir amb els teus.
   Ens posarem en contacte amb tu, a través de la teva adreça electrònica. Felicitats!

 • Mariona ha dit:

  Ho intentem comprant begudes amb envasos retornables de vidre i comprant a granel i fent servir sabó de pastilla.

 • Assumpció ha dit:

  Nosaltres intenten reciclar, anem a la compra amb bosses o el carro, a granel sempre que podem a les botugues de oroximitay. Fem conserva de tomata i mongeta tendra per tot l’any.

 • Ma Rosa Prieto ha dit:

  Mirem de comprar productes de quilòmetre 0 que no estan envasats i portar sempre les nostres bosses de roba per comprar 😀

 • Marta ha dit:

  Cada cop més anem siguent des de casa més conscients de la importància de tenir cura del nostre entorn natural, i procurem que totes les nostres accions contaminin i agredeixin el mínim possible. És molt difícil aconseguir-ho 100%, però no hi ha res impossible. Podria enumerar totes aquestes accions que fem, però necessitaria molt d, espai en aquesta entrada! Em conformo en que anem per bon camí, si tothom, al llarg del dia, fa una acció amb consciència per reduir els contaminants del nostre planeta. Molta consciència i petites accions individuals poden fer grans canvis!!! Salvem plegats la terra, la nostra casa.

 • Mireia ha dit:

  Utilizem bosses de tela i cabàs per anar a comprar. Fem iogurts cassolans boníssims i reciclem al màxim!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *