Qui ha dit que amb el menjar no s’hi juga?

Qui ha dit que amb el menjar no s’hi juga?

Hola menuts (i mares, pares, àvies, tietes, cangurs, padrins,…)!

 

Sóc la Nuni, mare de tres nens reguapos i apassionada de la cuina! I sabeu què? De tant en tant m’agrada trencar alguna norma (sshhtt!!! Que quedi entre nosaltres!!!). No us espanteu… no em salto semàfors, ni deixo de pagar impostos a hisenda… Parlo de coses molt més quotidianes! Quantes vegades heu sentit als pares dir “Amb el menjar no s’hi juga?!”, amb lo divertit que és fer una carrera de mandonguilles!! O comprovar que els espaguetis són cuits enganxant-los al sostre!! Però en general els pares saben molt bé el què us diuen i tenen tota la raó del món. Però només, de tant en tant, ens saltarem alguna norma! Avui jugarem amb el menjar!

De vegades costa que els nens i nenes mengin fruita i verdura. Però en canvi si fem una presentació que per ells sigui atractiva és molt probable que se l’acabin menjant i a sobre s’ho passin bé i gaudeixin de l’àpat.

Fa un temps vaig trobar aquesta preparació de fer cotxes amb poma i raïm a Pinterest i vaig tenir clar que l’hauríem de preparar un dia! Els nens una mica més grans ho podran fer sols i els més petits ens poden ajudar. O sigui que… mans a l’obra menuts!!!

Ingredients (per a 4 persones):

 • 2 pomes vermelles
 • 32 grans de raïm (blanc, rosat o negre…)
 • El suc d’una llimona
 • Escuradents

Elaboració:

 1. Menuts, primer de tot a rentar les mans ben netes!!!
 2. Netegem les pomes amb aigua i les assequem.
 3. Amb un ganivet les partim longitudinalment (en vertical). Després en fem quarts. I cada quart el partim per la meitat (en total 8 trossos de cada poma). Buidem el cor de les pomes eliminant els pinyols, amb compte que no se’ns trenquin. I ja tenim la carcassa dels cotxes! Si teniu un estri per treure els cors de les pomes també el podeu utilitzar abans de tallar-la a octaus, anireu més ràpid! 😉
 4. Posem els octaus de poma en suc de llimona i una mica d’aigua perquè no se’ns oxidin.
 5. Desgranem el raïm del gotim i el netegem. Amb compte, amb un ganivet els partim per la meitat per tal de fer les rodes dels cotxes.
 6. Muntem els cotxes enfilant dos escuradents (els haurem de partir perquè són massa llargs) un per les rodes del davant i l’altre per les rodes del darrera.
 7. Enfilem el raïm a cada extrem de l’escuradents.

I ja tenim els cotxets a punt! I què carai! A jugar amb el menjar, un dia és un dia!! Eps! Però després ens els cruspim, eh?! Bon profit!! 🙂

Nuni (Cuinetes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *