DOR Museum

Tancat fins a nou avís

Museu en línia

DOR Museum

És l’únic museu de joieria, gemmologia i orfebreria del país.

Carrer Major, s/n  17481 Sant Julià de Ramis
T. 34 872 20 14 42
info@dormuseum.com
www.dormuseum.com

El DOR Museum és el somni d’un joier fet realitat: “Convertir la joieria en un bé cultural a l’abast de tots”

El DOR Museum és un homenatge a l’ofici de joier i als artesans i artistes que fan possible la creació d’una peça. La nostra voluntat és donar-li valor a la feina artesanal i donar a conèixer les diferents arts i oficis relacionats amb la joieria.

Comencem el recorregut al hall del museu, lloc de recepció dels visitants, on es pot gaudir d’una presentació audiovisual amb pantalles interactives que ens mostren diferents continguts relacionats amb el món de les joies: aspectes culturals en diferents civilitzacions, curiositats sobre les gemmes, materials orgànics i innovadors i la història de la joieria a través del temps.

A la primera planta del museu, trobem la col·lecció dedicada a el món de la joieria. Quinze sales diferents, que mostren una selecció i col·lecció particular: joieria i orfebreria europea de finals de del S.XIX i S.XX on destaquen peces de diferents tallers, estils i escoles europees.

Sales dedicades a mostrar l’obra de diferents dissenyadors joiers, homes i dones que han dedicat la seva vida a la joieria o la gemmologia, com Elsa Peretti (dissenyadora de les joies Tiffany & Co, NY), considerada una artista que sempre s’ha guiat per “l’estil de la simplicitat”, Octavi Sardà, Pere Ferrandiz, Rosa Bisbe i el mestre Antoni Farré.

Podem descobrir el món de la gemmologia amb una col·lecció particular i extensa de pedres precioses tallades. Podem conèixer i veure l’evolució de l’obra de joier i escultor Amador Braojos, el cercador de tresors que treballa amb gemmes de grans dimensions, portant les seves obres a el límit entre l’escultura i la joieria, amb una col·lecció de peces i perfumers tallats amb pedres precioses de gran bellesa.

Actualment també podem descobrir les talles contemporànies de l’Atelier Tom Munsteiner, reconeguts mundialment per les seves talles que representen una innovació en el món de la gemmologia.

L’ESPAI QUIM HEREU

Edifici annex al Dor Musuem on es troba la galeria taller de l’artista amb el manifest visual de l’estrambotisme, el nou moviment pictòric que es pot contemplar a la sala de la trilogia. Conté els olis contemporanis més grans del mon.

RESIDÈNCIES PER A ARTISTES

El DOR Museum vol fomentar el talent de nous joiers i artesans. S’han projectat cinc tallers estudi amb allotjaments per a artistes que, durant un temps, puguin estar com a residents i aquí trobin l’espai i les condicions òptimes per desenvolupar diferents projectes creatius centrats en joieria. Aquest projecte encara està en fase d’incubació i es pretén que a mitjà-llarg termini els projectes puguin estar en marxa i en relació amb diferents escoles i institucions internacionals.

CENTRE DE DOCUMENTACIÓ I BIBLIOTECA

Al costat de l’espai on estan ubicades les oficines i l’administració, s’està treballant per crear el centre de documentació i la biblioteca especialitzada en joieria, art i amb una secció dedicada a obres de Bibliofilia.

LA BOTIGA DEL MUSEU

Al vestíbul d’entrada, trobem la botiga-joieria de l’museu amb petits objectes, joies, gravats, publicacions, litografies, així com altres propostes i detalls. La naturalesa ens ofereix la base i inspiració de joies i objectes d’art. Els diamants, els quars, els safirs, les turmalines, els topazis, els òpals, l’ivori, l’or, les turqueses, el cristall de roca, els robins, les maragdes fins i tot els fòssils… són la memòria del planeta. Peces úniques que s’endinsen en un món que el DOR Museum ens permet descobrir.

EL DOR RESTAURANT

Un servei de restaurant-cafeteria on la gastronomia local i els productes de la terra són la seva essència. Una proposta de Jordi Cruz, que ens ofereix interessants menús diaris per adults i nens.

HORARIS 

Hivern De dimecres a diumenge de 10 a 18 h

PREUS

Dor Museum
15 €
Espai Quim Hereu
10 €
Entrada combinada (Dor Museum + Espai Quim Hereu)
25€ adults (entrada reduïda 15€)
Nens gratis fins a 12 anys

Consulteu preus, calendari i possibilitats al web del museu.

Horaris i Preus

PROPERA ACTIVITAT FAMILIAR

La Città Infinita a La Cúpula
Dissabte 8 de febrer

+ info

« 1 de 8 »