La Carpa

LA CARPA

Botiga de curiositats, jocs i joguines per grans i petits.

Hortes, 11 – 17001 Girona
T. +34 972 212 002
lacarpa.cat

Tot i que actualment es troba al carrer de les Hortes de Girona (davant de la Llibreria 22), el projecte de La Carpa va néixer l’any 1985 al carrer Ballesteries, al cor del Barri Vell de la ciutat de Girona, i s’hi va estar durant quasi 35 anys. El nom venia de les carpes que hi ha al riu Onyar, a on la botiga original obria les finestres.

Va començar venent artesania popular d’arreu del món, des de ceràmica de Granada i Verdú, a vidre bufat de Mallorca, cartró pedra dels artesans de la península o jocs de fusta i metall de Portugal i de la Índia.

Amb els anys va anar incorporant diferents objectes que despartéssin curiositat, i les joguines van començar a prendre més protagonisme. Ens agrada transmetre la idea que el joc és una qüestió d’actitud vital, i que és necessari a totes les edats. I buscant joguines diferents de les que trobem a per tot, hem trobat les joguines de sempre.

Tampoc hem perdut l’afany internacionalista, i seguim buscant a casa nostra i arreu.

En tots aquests anys no hem deixat de vendre les joguines de llauna que funcionen sense piles, ni els jocs de bitlles i les baldufes d’aprop de Vic, ni les figures de cartró pedra (ofici que s’està perdent).

I de casa, més moderns i amb èxit internacional, hi ha una gent de Banyoles que fan jocs de taula i puzzles que es venen arreu del món, però que sempre ens fa il·lusió explicar que estan fets aquí, amb uns dissenys xulíssims (Londji). A Cabanes es fabriquen amb un procés molt artesanal una nova onada de joguines de fusta (Grapat), que estan a la última del nou plantejament educatiu que s’ha despertat.

I una gent que estan hasta al MOMA de New York, que són d’un poble de Zamora (Ludus Ludi), que fan uns jocs d’equilibris molt propers a la poesia visual.

A les fires internacionals és on trobem tot allò que ens ve de molt lluny, tenim una col·lecció de llibretes i àlbums de paper de Lokta de Nepal, una gran selecció d’instruments musicals de tots els continents, o jocs i joguines d’Alemanya, Txèquia, Armènia, Anglaterra, Xina, Polònia…, o una col·lecció de França de jocs d’arquitectura que no sabem si és pels petits o pels grans.

I Baldufes de tot el món, que són la nostra debilitat.

HORARIS 

De dilluns a dissabte.
Matins, de 10 a 13.30 h
Tardes, de 16.30 a 20 h