MUSEU DE LA PESCA

Museu de la pesca

Aprèn, valora i viu experiències vivencials amb la pesca marítima i el peix fresc de Palamós.

Moll Pesquer, 17230 Palamós
T. 34 972 600 424
infomuseu@palamos.cat
museudelapesca.org

El “Tinglado”, un antic magatzem portuari de Palamós, és la seu del Museu de la Pesca de Palamós, únic a la Mediterrània en la seva especialitat, dedicat a conservar, estudiar i fer difusió del patrimoni natural, cultural i social de la pesca del litoral català.

Descobreix gràcies a un didàctic recorregut, la història, el present i el futur d’aquesta activitat econòmica. A través de 5 àmbits temàtics, ens mostra des de la diversitat biològica de la Mediterrània fins a com es pesca i el seu futur.Tot això dins d’un edifici distingit el 2001 amb el Premi Nacional de Disseny, on hi trobem recreat l’ambient mariner, amb una barca de pesca inclosa.

L’experiència segueix fóra de l’àmbit expositiu, ja que la seva situació al port permet completar el recorregut amb la visita a les barques de peix, una extensió flotant del museu o la visita a la subhasta del peix.

L’Espai del Peix, ubicat a l’edifici de la llotja, a través de diferents tallers gastronòmics i Showcooking, posa en valor el peix fresc del port de Palamós, la cuina i la gastronomia marinera del territori.

HORARIS 

Horaris d’obertura de l’exposició permanent

D’octubre a abril 
De dimarts a divendres De 10 a 13.30 h i de 15 a 19 h
Caps de setmana i festius De 10 a 14 h i de 16 a 19 h
Tancat els dies 1 i 6 de gener i 25 i 26 de desembre
24 i 31 de desembre i 5 de gener, obert només fins a les 14 h
Maig, juny i setembre  
De dilluns a divendres De 10 a 13.30 h i de 15 a 19 h
Caps de setmana i festius De 10 a 14 h i de 16 a 19 h
Juliol i agost  
De dilluns a diumenge De dilluns a diumenge de 10 a 21 h

ACTIVITATS PER A FAMÍLIES

Show cooking per menjar peix en família:

Sessió especial de show-cooking a l’Espai del Peix adreçat a famílies amb menors, hi ha menús adaptats als més petits perquè mengin peix amb tota tranquil·litat i s’introdueixin poc a poc en el fantàstic món del productes del mar.

Petits xefs a l’Espai del Peix

Taller que es realitza a l’estiu, on ensenya als més petits ( de 8 a 14 anys) a cuinar els millors plats i a elaborar les millors receptes amb peix de la nostra costa. Amb l’ajuda de monitors-cuiners, els nens aprendran a diferenciar espècies, dominar els temps de cocció i manipular el peix. I, després de cuinar, els participants podran emportar-se el que han cuinat. D’aquesta manera incorporen més fàcilment el peix a la seva alimentació diària.

Taller familiar de nusos mariners

Taller pedagògic acompanyat d’un pescador professional, on els participants aprendran a triar i fer nusos resistents, nusos fàcils de desfer, armar una xarxa, nusos decoratius…

Taller de cuina del peix per a famílies

Activat on participen pares i fills en l’elaboració de diferents plats de peix de tradició marinera del nostre territori, de la mà dels cuiners de l’Espai del Peix. En el taller s’aprèn com fer un plat de peix des del principi, reconèixer l’espècie de peix que es cuina, netejar-lo, afegir-hi ingredients i cuinar-lo.

Agenda d’activitats

Activitats educatives

Recursos digitals

Horaris i Preus