Museu d’Història

Museu d’Història Sant Feliu de Guíxols

Una altra manera d’apropar-vos a la història

Plaça del Monestir s/n (Monestir) 
17220 Sant Feliu de Guíxols
T. 972 821 575
F. 972 821 574
museuhistoria@guixols.cat
www.guixols.cat/museu

El Monestir Benedictí

El conjunt monumental del monestir és la seu principal del Museu d’Història.

Intervencions de restauració han permès fer visitables espais com les torres romàniques del Fum i del Corn i la singular façana preromànica de la Porta Ferrada,. La sala Capitular acull el fons arqueològic amb l’exposició dedicada a “Els ibers”. L’evolució de la ciutat industrial s’exposa a la planta segona a partir d’una exposició sobre la indústria i l’artesania sureres. La planta tercera compta amb l’Espai Albertí que acull el fons artístic i on podreu gaudir d’exposicions temporals dedicades al llegat pictòric de Josep Albertí Corominas, un dels pintors més rellevants de la nostra ciutat.

L’espai gastronòmic ocupa, a la planta baixa, les antigues cuina, refectori i Hort del Rector aportant una oferta de qualitat lligada als hàbits saludables en alimentació i basada en els productes de proximitat i de temporada.

 

L’Antic Hospital

En l’actualitat és una subseu del Museu d’Història de la ciutat que acull exposicions de curta i llarga durada.

Des del s. XV fins al s. XX ha estat l’Hospital de la ciutat, creat i sostingut per deixes i aportacions dels ciutadans de Sant Feliu. Dels s. XV-XVII roman encara la sala amb voltes d’entrada, en aquest edifici reformat i renovat el 1917 per l’arquitecte Joan Bordàs i Salellas. L’edifici resultant té un estil neoclàssic i consta de diferents dependències, capella i pati porticat amb jardí catalogat.

A la primera planta podrem trobar l’exposició “Banys de mar, salut i oci”. Coneguem aquell primer turisme que combinava salut i cultura, i la societat que acollia els primers visitants, per esdevenir una ciutat més saludable, i com tenia cura de la seva salut. Sant Feliu de Guíxols i la vall d’Aro continua conservant patrimoni natural i arquitectònic (el Passeig de Sant Feliu, els banys de Sant Elm i S’Agaró, Bell-lloc i la Font Picant…) i ha estat una zona pionera en l’oferta d’establiments de talassoteràpia. Imatges que ens transporten a un passat no massa llunyà, i recursos que ens fan flairar o moure per anar aprenent com es vivia i gaudia del mar.

A la planta baixa, a la Capella de l’Hospital, es pot visitar fins el 29 de setembre l’exposició “La fi és el principi. Pràctiques funeràries a la Catalunya prehistòrica”. Una exposició itinerant de la Xarxa de museus d’arqueologia de Catalunya (ArqueoXarxa), des d’on entendre molts dels monuments megalítics de l’entorn.

 

El Turó dels Guíxols

Al promontori dels Guíxols situat entre la platja i el port, des d’on es gaudeix d’una panoràmica de la badia de Sant Feliu, es pot visitar l’antiga caseta de salvament de nàufrags. Al seu interior s’hi guarda el Bohera, el bot de salvament (1897) que feien servir els pescadors voluntaris que formaven la brigada de salvament quan el temporal i els naufragis ho feien necessari, així com altres estris que calien per socórrer altres pescadors i navegants, com els canons per disparar cordes, salvavides, farmaciola… Un conjunt patrimonial únic de materials originals en la seva ubicació original des de la seva creació al darrer terç del segle XIX,

De la importància estratègica d’aquest promontori al llarg del temps ens en parlen també altres vestigis visitables. Es pot passejar pel moll medieval i entrar a l’interior d’ un espai soterrat, el Niu de metralladores, construït per a la defensa de la ciutat durant la Guerra Civil.

Durant aquests mesos d’estiu, de finals de juny a mitjans d’octubre, aquest espai acull activitats familiars relacionades amb l’estreta vinculació de la nostra ciutat amb la mar, així com visites guiades a aquest petit entorn natural que fou el primer assentament de la cultura ibera a casa nostra.

HORARIS

Museu d’Història – Monestir

Del 30/06/2019 fins 14/07/2019
De dilluns a divendres 
de 10 a 13 h i de 16 a 19 h
Dissabtes i diumenges
D’11 a 21 h

Del 15/07/2019 a 8/09/2019
De dilluns a diumenge
D’11 a 21 h

Del 9/09/2019 a 13/10/2019
De dilluns a divendres 
de 10 a 13 h i de 15 a 18 h
Dissabtes i diumenges
De 10 a 20 h

Museu d’Història – Antic Hospital

Del 24 de juny al 12 de setembre
De dilluns a diumenge 
d’11 a 14 h i de 17 a 20 h
Entrada gratuïta

Museu d’Història – Turó dels Guíxols

Del 22 de juny al 12 de juliol
cada dia de 18 a 20 hores
Del 13 de juliol al 18 d’agost 
cada dia de 18 a 21 hores
Del 19 d’agost al 8 de setembre 
cada dia de 17 a 19 hores
De l’11 de setembreal 6 d’octubre
només festius i caps de setmana d’11 a 14 hores

Per més a informació dels horaris consulteu la pàgina web del Museu: https://museu.guixols.cat/museu/visita.php#horari

Mireu el calendari de les activitats d’estiu al Turó dels Guíxols: https://museu.guixols.cat/serveis/estiu.php

SERVEIS

· Visites guiades
· Activitats Educatives
· Agenda d’Activitats
· Més Informació

Tarifes