Museu Etnogràfic de Ripoll

Museu Etnogràfic de Ripoll

El primer museu d’etnografia de Catalunya!

Plaça de l’Abat Oliba s/n – 17500 Ripoll
T. +34 972 703 144
museuetnografic@ajripoll.cat
museuderipoll.org

El Museu Etnogràfic de Ripoll inicia un recorregut visual i didàctic, a través de les seves sales, cap al passat recent de la nostra societat. Els objectes, les cançons, les frases fetes, les llegendes, etc. són les pistes que s’han d’anar descobrint per saber com vivien els nostres avis i fins i tot, com van viure la seva infantesa els nostres pares; quin llegat material ens han deixat en el present i com ens pot servir en el futur.

SCRIPTORIUM

L’escriptori de Santa Maria deRipoll, va deixar un vell llegat de manuscrits dels segles X, XI i XII, dels més rellevants d’Europa a nivell paleogràfic, textual i artístic. L’Scriptorium de Ripoll és una exposició permanent, que de manera interactiva i didàctica, ofereix la possibilitat de conèixer el passat cultural de la població i la importància que el Monestir de Santa Maria de Ripoll, va tenir al llarg dels segles X-XII, en la producció i còpia de manuscrits, que van esdevenir dels més importants d’Europa.

FARGA PALAU

Entra dins un autèntic taller de farga que va tancar les portes de manera definitiva l’any 1978. Podràs observar dos martinets, les trompes (que caracteritzen la farga catalana), la roda hidràulica… i conèixer el procés mitjançant el qual la mena es converteix en ferro apte per ser treballat posteriorment.

ALTRES SERVEIS per famílies amb menuts

Gimcana

Gimcana apta per a tota la família, consistent en buscar un seguit d’imatges a les vitrines del Museu Etnogràfic i trobar la resposta a diferents enigmes.

HORARIS 

De setembre a juny
De dimarts a dissabte: de 10h a 13:30h i de 16h a 18h
Diumenge i festius: de 10h a 14h
Juliol, agost i Setmana Santa
De dimarts a dissabte: de 10h a 13:30h i de 16h a 19h
Diumenge i festius: de 10h a 14h
*Dilluns mes d’agost: de 10h a 14h

PREUS

General 4 €
Reduïda 3 €
Nens gratuït fins a 12 anys
Últim diumenge de mes gratuït

Tarifes