RUTA A LES GORGES DE SALENYS

Qualsevol època de l’any és bona per fer la Ruta a les Gorges de Salenys. Des de Turisme Santa Cristina s’ofereix la ruta guiada coincidint amb el canvi d’estació per veure el paisatge en la seva major esplendor, a la Primavera i la Tardor.

Tot i tractar-se d’una via ferrada d’iniciació (cal anar preparat per dur-la a terme), la proposta que s’ofereix és fer un recorregut de 10 quilòmetres aproximadament per corriols, ponts i passeres que transcorren alternativament a la via ferrada. Recomenada per a famílies amb nens de +7 anys. 

La ruta està degudament senyalitzada.

Iniciarem la ruta des de l’antiga estació de Bell-lloc, on actualment hi ha ubicat un Restaurant, seguint la via verda passarem pel pont soterrani fins a arribar al desviament amb l’indicador a mà dreta de l’inici de la ruta que ens portarà fins a la plata embotelladora de l’Aigua de Salenys.

D’allà la ruta parteix cap a la Font de Salenys, d’on surt l’aigua d’un color roig i amb gust de ferro per les seves propietats, rica en ferro i diòxid. El camí voreja el riu i passarem al costat de la font del Plat, enclavada al mig de la riera de Salenys.

Anirem vorejant la riera i al cap d’una estona trobarem l’afluent del rierol de Penedes. Després d’un pont penjant, que travessarem, ja serem a l’altre costat de la riera. L’anirem creuant un parell de cops més per arribar a la primera gorja anomenada El pou de les Goges, on la llegenda explica que era un pou sense fi. Una altra explica que van posar un fil de molts metres que no va arribar a tocar fons.

Els salt d’aigua que va a desembocar a aquesta gorja és molt estret, amb unes parets molt verticals, per les quals comença una via ferrada d’iniciació.

Seguidament, remuntarem el riu per la banda dreta, ajudats d’uns passamans subjectats a la roca i uns esglaons de ferro clavats a terra. Un petit pont ens portarà a la banda esquerra.

Passarem per la segona cascada i tornarem a travessar el riu. Al cap de pocs metres i tornant cap a la banda esquerra de la riera, trobarem el tercer salt d’aigua, és el RESSALT DE LA MURTRA.

Ens enfilarem ajudats d’un passamà i uns esglaons clavats a la roca. Un cop dalt, creuarem la riera. Al costat del camí hi ha diversos bassals dins del riu. Arribarem al quart salt d’aigua anomenat EL BASSAL. El vorejarem pel costat i tornarem a passar el riu per una passera i després uns petits esglaons picats a la roca, per tal de salvar un pendent inclinat.

Un pont amb baranes travessarà el riu i ens trobarem amb les ESCALES DEL DIABLE. Les utilizarem per poder passar pel costat del cinquè salt, que té 55 m d’alçada i es coneix com el SALT DEL LLOP.

Les Gorges de Salenys són un paratge sublim pocs minuts abans de la Platja, ideal per fer amb família, ja que podreu gaudir tots de l’aventura.

El paisatge té el seu màxim esplendor sobretot en èpoques de pluja.

 

MÉS INFORMACIÓ

VISIT SANTA CRISTINA MAIL

4 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *