Taller de Pesca sostenible

QUÈ? Taller de Pesca sostenible
ON? Passeig (Cadaqués)
QUAN? Dijous 6 de setembre de 2018 | De 17 a 21 h
PER A QUI? Per a menuts sostenibles
PREU Gratuït
+INFO Contacte local: rescap2018@gmail.com | Contacte ICM-CSIC: icmdivulga@icm.csic.es

En el Cap de Creus, pescadors, científics i administració treballen conjuntament per la conservació marina i la sostenibilitat dels recursos pesquers. El 6 de setembre a Cadaqués, se celebrarà una jornada divulgativa gratuïta per mostrar a tots els públics la riquesa dels boscos marins i la importància de la pesca sostenible.

Un grup de científics de l’Institut de Ciències del Mar del CSIC (ICM-CSIC) i de pescadors de les confraries del Port de la Selva i Cadaqués, estan desenvolupant els projectes de recerca ResCap i MitiCap en el Cap de Creus, recolzats pel programa Pleamar de la Fundació Biodiversitat.

Tots dos projectes investiguen formes innovadores de protegir el medi marí, restaurar els fons i gestionar adequadament els recursos pesquers, per assegurar la sevasostenibilitat en el futur. El projecte ResCap desenvolupa formes de devolució al mar de gorgònies atrapades accidentalment en xarxes de pesca, mentre que el projecte MitiCap pretén reduir l’impacte de les arts de pesca i disminuir la pesca fantasma per preservar els fons marins.

El 6 de setembre de 17 a 21h en el Passeig de Cadaqués, els pescadors i científics implicats en aquests projectes organitzessin tallers per explicar per què uns tipus de pesca són més sostenibles que uns altres, quin és la biodiversitat dels fons marins del Mediterrani i la importància de la seva conservació.

El taller és totalment gratuït i es realitzarà cada 30 minuts per a grups de deu persones. Per participar, simplement cal acostar-se al lloc de celebració del taller i allí mateix reservar una plaça per a l’activitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *