Tarlà

GironaCultura no s’atura! Treballen per continuar oferint-vos activitats i recursos virtuals per fer des de casa.


Fem un Tarlà!

Taller

Enguany el Tarlà també es troba confinat i no el podrem veure fent tombarelles al carrer de l’Argenteria. Per això, Clara Oliveras, professora de l’emaXics, ens proposa a tots el repte de construir el nostre particular Tarlà. El podem fer semblant al que tenim a Girona o inventat, diferent, actualitzat, modernitzat… Penseu que és un personatge divertit i que fa riure, per tant ha d’anar vestit de manera una mica estrafolària.


Festes de Primavera de la Rambla i Argenteria

Auca | Llegenda | App

El mes d’abril ens obliga a fer una pausa en la descripció dels capgrossos de la ciutat. És el mes de les Festes de Primavera. L’abril, quan a la rambla de la Llibertat es dona cita el major nombre de llibres i roses, al bell mig del carrer de l’Argenteria, apareix any rere any la figura que representa un dels personatges més carismàtics de la ciutat, el Tarlà.


Festes de Primavera de la Rambla i Argenteria

Recursos per viure la tradició a casa

Al carrer de l’Argenteria, apareix any rere any la figura que representa un dels personatges més carismàtics de la ciutat: el Tarlà. Durant un greu episodi de pesta, es va confinar aquest carrer perquè no s’estengués l’epidemia. Per combatre l’avorriment, un veí va començar a fer tombarelles i acrobàcies per divertir els confinats. Per recordar-lo, es va construir un ninot que imitava les acrobàcies i facècies d’aquell bon veí que va fer pujar l’ànim de tothom en aquells moments difícils.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *