TEMPORADA ALTA 2022

Temporada Alta ofereix una àmplia programació d’activitats familiars i espectacles aptes per a tots els públics, pensada per gaudir-la en família.

Des de Temporada Alta pensen en una programació perquè tothom trobi l’espectacle que busca, fins i tot els més petits. Per això, cada any es programa una selecció d’espectacles familiars, perquè els infants també puguin viure el festival en primera persona.

A més, completen la programació familiar amb una selecció d’espectacles per a tots els públics, perquè gaudeixin de l’espectacle plegats petits i grans. 


Bye Bye Monstre

Teatre Municipal de Girona
Diumenge 16 d’octube a les 16 h

La Berta té 9 anys i es troba davant d’una situació excepcional! Hi ha un monstre molt perillós que passeja amb llibertat pels carrers de totes les ciutats del món i que té el poder d’entrar a les cases en secret i deixar-la adormida. El pare de la Berta, que és infermer, li explica que per protegir-se haurà de quedar-se a casa amb el seu germà trapella, en Nil, i la seva mare. El dia del seu aniversari, farà una videotrucada amb els seus avis, una parella de científics, i l’animaran a enfrontar-se al monstre i a fer-lo fora mentre busquen una cura per tornar a la realitat d’abans.


Mou el cos amb la Dàmaris Gelabert

Sant Gregori – Espai la Pineda
Diumenge 13 de novembre a les 12 h

Famílies, ha arribat l’hora d’aixecar-vos de la cadira i alliberar el cos amb tota mena de ritmes. A través del lema “La música i el cos no es poden separar”, Dàmaris Gelabert ha preparat un espectacle en què, molt ben acompanyada, repassa un repertori basat en les seves cançons més populars i d’altres de noves en un format de luxe. Amb onze músics a l’escenari, entre els quals destaquen dos joves cantants, el Julen i la Laia (la seva filla), us convida a ballar coreografies de tots els estils que us podeu imaginar: des de funk fins a disco, passant per salsa o polca. I tot amb la participació en alguns temes de la ballarina de claqué Clara Martínez!


Xiula

Auditori de Girona (Sala Montsalvatge)
Dijous 8 de desembre a les 18 h

Hi haurà moments per riure, per cantar, per ballar i també per plorar i deixar que la tristesa remogui els sentiments per arrelats al nostre cor. Descontrol Orquestral és un espectacle que, com si fos una sessió de teràpia, ens convida a deixar anar l’autoexigència que tots i totes portem a dins i celebrar que som com som i fem el que podem. Amb tota mena d’instruments i una orquestra de corda de deu músics, l’artilleria musical d’aquesta proposta marcarà el ritme d’un viatge des de la criança fins aquells moments en què l’univers ens posa de cap per avall. És un espectacle on interactuareu amb els músics i us sentireu reflectits constantment.


Bob Marley for babies / La petita malumaluga

El Canal – Centre d’Arts Escèniques

Diumenge 16 d’octubre / 11 – 12 i 13 h

Música, dansa, tecnologia, participació del públic, reflexió i nous llenguatges escènics, amb els grans temes de Bob Marley, una de les principals icones culturals afroamericanes del segle XX, com a punt de partida. I no hi ha millor manera de ferho que amb una explosió d’energia cantada i ballada on estareu situats a l’interior d’una escenografia immersiva perquè us sentiu protagonistes d’aquesta història que parla de la dona en les diferents etapes de la seva vida. Les quatre ballarines i cantants de l’espectacle i la violoncel·lista us portaran per un viatge que interpel·la i planteja preguntes sobre gènere, situació socioeconòmica i color de pell.


La motxilla de l’Ada / Teatre de Salt

Diumenge 6 de novembre a les 18 h

Guanyador del Premi de la Crítica 2021 al millor espectacle per a públic familiar, La motxilla de l’Ada és una proposta poètica i sincera sobre la identitat de gènere. Nen o nena, blau o rosa, fort o feble… L’Ada té ganes de jugar, sense preocupar-se d’aquests calaixos en què la societat la força a entrar. Lliure d’etiquetes, l’Ada s’allibera d’aquesta motxilla feixuga que la vol atrapada en el que se suposa que ha de ser un nen o una nena i, per fi, troba el seu lloc. És un espectacle transformador que reflexiona sobre les etiquetes que controlen la societat.


Camí a l’escola / Teatre de Salt

Diumenge 27 de novembre a les 12 h

Camí a l’escola és exactament això: el camí de tres germanes que tenen com a objectiu tenir el futur a les seves mans i, per aconseguir-ho, converteixen la seva vida en un enfrontament diari a obstacles i perills per arribar a l’escola. I és que aquestes nenes saben que el demà millor que anhelen tant, té un preu: posar-se en risc cada dia. Un espectacle suggeridor, visual i sense text que s’inspira en les històries reals i constants d’aquells infants d’arreu del món que han de passar tota mena d’impediments en el seu camí de casa a l’escola. Ha estat premiat com a millor espectacle familiar als Premis de la Crítica.


Soul & funk pels més menuts / El Canal – Centre d’Arts Escèniques

Diumenge 4 de desembre / 10 – 11:45 i 17:15 h

Gaudiu d’un concert en què músics, canalla i famílies compartiran el mateix espai per viure una experiència musical i sensorial de molta intensitat i a molt curta distància. Els més menuts de la casa són curiosos, atrevits, riallers, observadors i molt creatius. En aquest espectacle dedicat a nens i nenes d’entre 0 i 5 anys i a tots els seus familiars, els més menuts s’endinsaran en un recorregut per les peces musicals que ens fan descobrir la història de la música negra a través del seu batec. Són aquelles cançons que surten de l’ànima (soul) i que ens electrocuten per tot el cos amb el seu funky. Deixeu-vos portar per la improvisació, la passió i el sentiment i veureu com la canalla queda bocabadada amb aquesta invitació al ball.


Momo / El Canal – Centre d’Arts Escèniques

Dimarts 6 de desembre a les 18 h

Tres personatges que viuen dins un jardí botànic abandonat ens esperen per explicar-nos la història de la Momo, una nena que posseeix la meravellosa qualitat de saber escoltar els altres. La Momo també vol ajudar la gent quan els homes grisos decideixen apoderar-se d’un dels béns més preuats que posseeixen les persones: el seu temps. Vivim i eduquem els nostres fills amb pressa. Volem que parlin idiomes i que siguin bons en tot, però els eduquem perquè juguin en llibertat o aprenguin a escoltar? Momo és l’adaptació teatral de la novel·la de Michael Ende i el seu missatge sobre el “temps robat”. Una obra recordada pel seu esperit poètic i reivindicatiu que ha captivat tantíssims lectors.


Vine a viure Temporada Alta!

 

Més informació

TEMPORADA ALTA 2022