Temps de flors

QUÈ? Exposició de flors, monuments, patis i jardins
ON? Diversos espais (Girona)
QUAN? Del 13 al 21 de maig de 2017
PER A QUI? Per a menuts florals
PREU Gratuït
COM ANAR-HI I PLÀNOL Mira-ho
+INFO gironatempsdeflors.net

La història de Girona, Temps de Flors és també una història de joves emprenedors que, avui fa 61 anys, van decidir organitzar una primera edició del que van anomenar Concurso Exposición Provincial de Flores al Saló de Descans del Teatre Municipal. La bona resposta i l’interès de les persones que van visitar aquell espai el 1954 els va empènyer a tirar endavant un esdeveniment que s’ha convertit en el gran festival internacional de Girona, una activitat que atrau gent d’arreu del món.

La 62a edició de Girona, Temps de Flors arriba enguany amb més projectes i més espais per visitar respecte la passada edició. Del 13 al 21 de maig es podrà passejar per un total de 195 projectes distribuïts en un total de 156 punts al llarg de l’itinerari floral. Es tracta de 16 projectes i 22 punts més que en l’exposició del 2016.

Alguns dels nous espais que tindran projecte floral en aquesta edició seran el camí del Calvari i la muntanya de la O, on es posaran en valor els elements patrimonials i naturals d’un camí de prop de 3 km de passeig; el refugi antiaeri del jardí de la Infància, on es podrà veure la proposta A través de l’espill, amb un joc de miralls i flors que evocaran la memòria històrica dels gironins; el pont de Sant Agustí, que participa a la mostra i s’uneix així als cinc altres ponts que travessen l’Onyar i que són part del recorregut floral; la plaça de Calvet i Rubalcaba o l’avinguda de Ramon Folch.

Enguany alguns dels projectes que es podran veure durant els nou dies del festival estan centrats en la crisi dels refugiats. De manera espontània, diversos artistes i creadors han proposat obres vinculades a aquesta temàtica. Concretament, es podran veure dos projectes al mirador de les Dones i un altre al centre de la ciutat.

Iniciatives com la 6a edició de Girona A Cappella Festival, el Dia Europeu de l’Òpera, la jornada de portes obertes als museus, el Temps de Flors a les escoles, el #gastroflors i el Flors de nit o el 13è Concurs d’Aparadorisme i Decoració Interior completen la programació del festival i mostren la implicació de diversos àmbits de la ciutat en l’exposició. Cal destacar els dos espectacles visuals i musicals, basats en foc, que es portaran a terme les tres nits que el festival s’allargarà fins a la nit: els dissabtes 13 i 20 de maig i el dimecres dia 17: The Musical Fire Kult, a la plaça de Sant Feliu, i Taller de Magnèsia, al passeig Arqueològic –aquest només el dimecres.

>>> Els 10 espais imprescindibles

>>> Agenda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *