Un joc: el reciclatge

Un joc: el reciclatge

Un dels reptes d’aquesta dècada ha de ser combatre la crisi climàtica i ecològica que ens afecta a totes i a tots directament. És evident que les accions globals han de ser aquelles que ajudin a encarar aquesta seriosa problemàtica amb la magnitud que es mereix.


Ara bé, seria un error pensar que les accions a nivell individual no serveixen per res. Per aquest motiu, des de Tipspelstips, us animem a intentar minimitzar al màxim els residus que es generen a la llar.

Una manera d’influir als petits de la casa i de fer-los adonar de la quantitat de productes de rebuig que generem és encarar el reciclatge a la llar com una mena de joc.

Proposem que cadascú de casa s’encarregui d’un tipus de residu.

  • Per exemple, es podria fer parar atenció al plàstic que es genera al llarg d’una setmana i llavors, amb l’ajuda dels adults extrapolar aquesta quantitat al llarg del mes o fins i tot de l’any. Una vegada analitzada la situació en què es troba cada casa, podem valorar si som bons o mals consumidors.
  • El plàstic, per anar bé, hauria de ser un producte que no es generés gairebé a casa o que aparegués en molt poca quantitat. Una vegada explorada la situació inicial podem encarregar als petits de la casa que ens ajudin a buscar alternatives a productes que fins ara hem consumit.
  • El següent mes, podem fer una comparativa per veure si hem generat més o menys residus.

Una qüestió important és no desesperar-se i anar fent canvis poc a poc, si volem disminuir de manera brusca els residus que generem a casa és possible que no ho aconseguim.

Cal marcar-se reptes realistes i no proposar-ne de nous fins que no tinguem els anteriors molt ben interioritzats. 

Sempre amb la natura al cor!


Irene, Laia, Júlia
TIPS pelstips

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *