VISITA A LA COVA D’EN DAINA

QUÈ? Visita + Taller
ON? Cova d’en Daina (Romanyà de la Selva)
QUAN? Dimecres 8 d’agost de 2018 | 17:30 h
PER A QUI? Per a menuts megalítics
PREU Gratuït
COM ANAR-HI? Mira-ho
+INFO I INSCRIPCIONS Oficina de Turisme | santacristina.cat

La Cova d’en Daina és un dels més importants monuments megalítics de Catalunya… i un dels més representatius dels que s’anomenen galeries catalanes. El bon estat de preservació el converteix en un espai magnífic per acostar aquesta cultura a tot tipus de públic d’una manera molt visual ja que s’hi reconeixen perfectament les diferents parts que conformen el monument: galeria, cambra funerària, túmul, cromlec.

Amb la visita a la Cova us parlaran de l’organització social, per a què servien els dòlmens, com els van construir, com ho feren per moure aquestes pedres de més de dues tones?

La segona part de la visita consistirà en diversos tallers per conèixer aquesta societat: fareu un taller de ceràmica neolítica amb argila, el desengreixant, la tècnica de modelatge, la decoració, la cocció… i per finalitzar fareu vosaltres mateixos un estri que us endureu a casa. També us mostrareu com feien les eines amb sílex, el treball de la pell, la utilització de fibres animals i vegetals.

I un munt d’activitats de descoberta que acabareu encenent foc com feien a la prehistòria amb pedra foguera, bolet de soca i fibres vegetals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *