VISITA ALS DIORAMES DE SOLIUS

QUÈ? Visita guiada als diorames de Solius
ON? Monestir de Solius (Santa Cristina d’Aro)
QUAN? Diumenge 8 de desembre de 2019 | 11.30 h
PER A QUI? Per a tota la família
PREU Activitat Gratuïta
COM ANAR-HI? Mira-ho
+INFO santacristina.cat | La Reserva és obligatòria, per fer-ho cal enviar un correu a: oficinaturisme@santacristina.cat

El monestir cistercenc de Santa Maria de Solius, va ser fundat el 21 de gener de 1967, festa de Santa Agnés, patrona de la parròquia del veïnat, en establir-s’hi un grup de quatre monjos procedents del monestir de Poblet, del qual és fundació. Van ser acceptats a la diòcesi pel bisbe Narcís Jubany i Arnau, posteriorment arquebisbe de Barcelona i cardenal, poc després d’haver-se clausurat el Concili Vaticà II.

L’esvelt campanar de Solius és visible gairebé des de tota la Vall d’Aro. Descansa sobre les restes d’una antiga església romànica datada d’entre el segle X i XI, segurament molt petita. Posteriorment s’engrandí i finalment cap el S. XVIII, havent-se obert pel mig, construïren l’actual, molt més espaiosa, aprofitant els enderrocs de l’antiga.

El Monestir de Solius té una col·lecció única al món de Diorames, un lloc molt interessant per visitar. La col.lecció va començar l’any 1970, amb l’escena del Naixement, de mans del germà Gilbert Galceran, monjo de Solius, que ja tenia exposicions de pessebres a Roma, a la Casa General de l’Ordre Cistercenc, i a l’abadia d’Hauterive, Suïssa.

El diumenge dia 8 podeu fer una visita guiada que us permetrà endisar-vos en aquest món del detall i l’exquisidesa que el Germà Gilbert Galceran va saber dotar cadascuna de les peces de la col·lecció. Coneixereu el treball de la creació dels diormes; com un carrer estret del poble l’Albarrassí, a Terol, es converteix en l’arribada a Ain Karim o la màgia existent en uns coloms que no s’aguanten enlloc.

Veniu a gaudir d’aquest tresor amagat ala Vall de Solius

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *