Preu activitat
Algunes activitats de pagament
Data esdeveniment
15 de juny 2025 - 10:00 h
Localització de l'esdeveniment
Ecomuseu Farinera de Castelló d'Empúries

Més informació i entrades

La festa de la sega d’engany difon la tasca ancestral de la pagesia de Castelló d'Empúries, la qualitat del pa de tramuntana del gremi i el bon fer del flequer Jordi Morera, sense oblidar els reptes de l'alimentació saludable. Tot amb activitats divulgatives i lúdiques per a tothom en el marc de la Farinera de Castelló d’Empúries!


A les 10h | Visita gamificada al museu: Joc de farinons. Descobreix el museu de forma divertida! L’equip guanyador té premi!

Ecomuseu Farinera | Activitat gratuïta, amb reserva prèvia al 972 25 05 12. Apunteu-vos per equips

A les 10.30h | Festa de la Sega. Recollim el que vam sembrar!
Camp d’en Malla, aprop del Butterfly Park 
Demostració de sega tradicional i moderna. A càrrec de la Cooperativa Agrícola de Castelló d’Empúries

A les 11.30h | Visita Enfarina’t. La visita al museu et permet descobrir la fàbrica de farina i el sistema tradicional de mòlta. En acabar farem un tastet pa de Tramuntana, cervesa artesana i H2O Vilajuïga. Pels nens hi ha sucs de fruita.
Ecomuseu Farinera | Activitat amb reserva prèvia: 688 33 10 94. Preu: Adults 5 €, Nens 2,5 € 

A les 12h | Xerrada del flequer Jordi Morera: el bon pa no només és pa.
Jordi Morera és la cinquena generació de forners de l’Espiga d’Or a Vilanova i la Geltrú
Ecomuseu Farinera | Activitat gratuïta, amb reserva prèvia al 972 25 05 12. 

A continuació | Degustació del Pa de la Tramunta, ofert pel Gremi de flequers artesans de les comarques gironines

A les 17h | Taller familiar: Cuina silvestre. Què podem cuinar amb les plantes que creixen als marges? A càrrec d’Aresta Educació.
Ecomuseu Farinera | Activitat gratuïta, amb reserva prèvia al 972 25 05 12. 

A les 18h | Taula rodona: Reptes sobre l’alimentació actual 
Amb els experts sr. Joan Coll de la Coromina Ecològica de Xarxa Pagesa i Associació Catalana de Tracció Animal, sra. Lídia Casademont, gastrònoma, la sra. Sònia Vila Renart, nutricionista i el sr. Adrià Rodríguez, tècnic de projectes en Urbanisme i Transició Ecològica a  l’Institut de Recerca Urbana de Barcelona (Idra).
Ecomuseu Farinera | Activitat gratuïta

A les 20h | Maritdatge de pa i formatges 
Amb J M Font, forner del Gremi de Flequers de les Comarques de Girona i Paula Fonollà de ACREFA - Associació Catalana de Ramaders i Elaboradors de formatge artesà.
Ecomuseu Farinera | Activitat gratuïta, amb reserva prèvia 972 25 05 12.


QUÈ? Del camp a la taula
QUI? Ecomuseu Farinera de Castelló d'Empúries
ORGANITZA Ajuntament de Castelló d'Empúries i Ecomuseu Farinera
EDAT RECOMANADA Per a totes les edats
PREU Gratuït