Preu activitat
Gratuït
Data esdeveniment
08 desembre 2023 - 10:00 h
- 10 desembre 2023 - 20:00 h
Localització de l'esdeveniment
Diversos espais d'Olot

Més informació

La Fira del Pessebre torna a Olot del 8 al 10 de desembre i per complementar els espais firals s’ha programat un seguit d’activitats familiars durant els tres dies de la Fira.

A la plaça d’Esteve Ferrer hi haurà les tradicionals casetes de fusta on els artesans pessebristes exposaran i posaran a la venda les seves figures. A la plaça Major, com ja és tradició, s’hi concentrarà el mercat de Nadal Km. 0: un espai on es podran trobar una vintena de casetes amb els millors productes per regalar aquest Nadal fets per artesans i productors de la Garrotxa (mel, flors, joieria, moda, ceràmica, productes de fajol, joguines...). Des de la plaça Major, baixant pel carrer Ferrarons, a la plaça Pia Almoina i al llarg del carrer Alfons Vè fins a la plaça del Carme hi haurà el mercat de Nadal amb les típiques parades plenes d’articles de Nadal (tions, arbres de Nadal, figuretes de pessebre...) i de productes artesanals, tant alimentaris com no alimentaris, tots ells fets a mà.
Per complementar els espais firals s’ha programat un seguit d’activitats familiars durant els tres dies de la Fira.

La carpa d’activitats familiars se situarà a la plaça del Carme on d’11 a 14 hores i de 16 a 20 hores s’hi faran tallers de manualitats i jocs en família.

El divendres 8 durant el matí es podran construir arbres de Nadal utilitzant la tècnica de l’origami, mentre que a la tarda es podran fer figures de pessebre modelant fang gris.

El dissabte 9 es podran fer xapes nadalenques i construir un taumàtrop del tió.

El diumenge 10 es podrà pintar, retallar, personalitzar i muntar un caçaboles del tió.

Cada dia també hi haurà una proposta que acompanyarà els tallers de la carpa d’activitats:

  • divendres 8 ens podrem convertir en artistes gràcies carrers d’Arts de la companyia La residual;
  • dissabte 9 es podrà descobrir una col·lecció d’aparells, invents i artefactes d’època i de cinema de la mà de la companyia Jocs Ambulants.
  • diumenge 10 serà el torn de la companyia El Burro dels Jocs amb un seguit de camerinos de maquillatge de Nadal.

Formant part d’aquestes activitats familiars, el divendres 8 a les 17 h el gegantó Tió tornarà a fer una cercavila acompanyat de l’Esbart d’Olot i els Ministrers de la Bouera des de Sant Esteve fins la plaça del Carme. A més, cada dia de 10 a 14 h. i de 15 a 20 h. es podrà participar en una gimcana familiar per descobrir tots els espais més nadalencs de la Fira.

I per generar un bon ambient nadalenc, no hi faltarà el Fil musical de Nadal durant les tardes de la Fira a diferents espais del centre de la ciutat. La música començarà a les 17.30 h del 8 de desembre a la plaça Móra amb Downlight. A les 18 h, a la plaça Campdenmàs, hi haurà un concert per a la Pau a càrrec de corals i cors gòspel que escenificaran una flasmob, mentre que a les 18.30 h a la plaça d’Esteve Ferrer actuarà Star 3 amb versions de grans èxits del pop, rock, funky i disco. Per tancar les actuacions del dissabte, Merry Divas actuaran a les 19 h a la plaça del Conill interpretant grans peces de jazz i temes emblemàtics que evoquen el Nadal. El dissabte 9 de  desembre a les 17.30 h es podrà gaudir de grans èxits musicals des dels anys 80 fins a l’actualitat de la mà de Double Chick a la plaça d’Esteve Ferrer. Seguidament, a la plaça del Conill actuarà Buena Onda amb un repertori de cançons d’ara i de sempre tocades per un caixó, una guitarra i dos veus, mentre que a les 18.30 h serà el torn de Menta Fresca amb versions de rumba-fusió a la plaça Móra. El diumenge 10 començarem a les 12 h amb Tocs de Flabiol, una trobada de flabiolarires d’Olot i la Garrotxa que interpretaran nadales pels racons de la Fira. A les 16.30 h, a la plaça del Conill es podrà gaudir de versions de blues a càrrec del duet Jack O’Diamons i a les 17 h, Popurris Trio actuarà a la plaça d’Esteve Ferrer amb una edició nadalenca del repertori de rumbes, pop i rock català. 


No t'ho perdis!

 

QUÈ? Fira del Pessebre
QUI? Descobreixolot
ORGANITZA Descobreixolot
EDAT RECOMENADA Per a tots els públics
PREU Gratuït